Eetu bakom Finlands seger mot Sverige

Finland avslutade fyrnationsturneringen i Åby med att vinna mot Sverige med 4-3 och Eetu Peuhkuri stod för två av målen i kampen mot Tobias Nyberg och Pontus Vilén i Sverige.

VBK var representerade av totalt fyra spelare i Åby, två i Finland och två i Sverige. Utöver Eetu Peuhkuri fanns även Emil Fedorov med i det finska laget och han öppnade målskyttet i turneringen genom att göra 1-0 mot Ryssland i fredags. Det blev dock förlust för Finland som sedan vann med 12-1 mot Norge.

Sverige inledde med seger mot Norge och förlorade sedan mot Ryssland, men stod upp bra och gjorde en fin insats med ett ungt lag där många spelare fick debutera. Två av spelarna som debuterade var Tobias Nyberg och Pontus Vilén från VBK, varav den sistnämnde stod för ett av målen i matchen mot Ryssland. Sedan blev det alltså avslutning mot Finland och efter en jämn match var det Finland som avgjorde sent och vann med 4-3. Två av målen i matchen gjorde Eetu Peuhkuri, båda på hörna och det är något han gärna får fortsätta med på annandagen. Då är ju VBK på besök i Eriksson Arena i Åby för att spela smålandsderby mot Åby/Tjureda.

Sverige förlorade P21-VM-finalen

I helgen avgjordes även P21-VM i Archangelsk i Ryssland, där Pontus Nordström och Albin Rehnholm fanns med från VBK. Sverige tog sig till final efter förlust mot Finland i gruppspelet men revansch och vinst i semifinalen mot samma land. I finalen blev dock Ryssland för svåra och vann med klara 7-1. Det enda målet för Sverige gjordes av Pontus Nordström.

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se