Eetu klar för nästa säsong

Eetu Peuhkuri anslöt till VBK inför säsongen från finska mästarna Veiterä. Nu är det klart att han stannar minst en säsong till i Vetlanda BK. - Jag vill verkligen satsa vidare här i Vetlanda, säger Eetu Peuhkuri.

28-årige mittfältaren Eetu Peuhkuri svarade under sin första säsong i VBK för tio mål och elva assist. Han klev fram som en drivande spelare på mittfältet. VBK är därför mycket nöjda med att finländaren väljer att utnyttja plusåret i sitt kontrakt och stanna i klubben ytterligare ett år.
– Eetu har tagit ett stort ansvar och gått från klarhet till klarhet. Han har bra inställning som sprider sig i laget. En duktig tvåvägsspelare som är bra defensivt, och blev allt bättre offensivt under säsongen. Nästa säsong hoppas vi att han kan ta för sig ännu mer i offensiven, säger tränare Patrik Johansson.

Eetu själv anger att han trivs mycket bra i klubben och att beslutet att stanna var nästan självklart.
– Det har gått bra för egen del och jag vill verkligen satsa vidare här i Vetlanda. Det är min bästa och jämnaste säsong i Sverige.

Det blev ett snöpligt slut på säsongen för VBK som under egentligen hela säsongen låg bland de åtta bästa lagen. Men istället för kvartsfinal är säsongen redan över, eftersom det blev förlust mot IFK Motala i åttondelsfinalen.
– Jag är jättebesviken. Det är svårt att fatta att säsongen redan är slut. Det finns inga ord egentligen. Men jag tycker vi har ett bra lag som har något bra att bygga på.

Eetu kommer om några veckor flytta tillbaka till Finland där han kommer spendera våren och sommaren. Han är tillbaka i Vetlanda när höstsäsongen drar igång.