Elias Gillgren klar för VBK

Försvarsspelaren Elias Gillgren lämnar IFK Motala och har skrivit ett treårskontrakt med Vetlanda BK.

Elias Gillgren med moderklubb Villa Lidköping har spelat i Motala sedan 2017 men kommer från och med nästa säsong att representera Vetlanda BK.
– Först och främst har jag valt Vetlanda för att jag ville spela i ett så bra lag som möjligt. Utöver det har de flesta bitar med livet runtomkring fallit på plats, säger Elias Gillgren och fortsätter:
– Så förväntansfull som jag är inför nästa säsong är det länge sedan jag var. Jag ser det här som en chans att spela större matcher än jag någonsin gjort i Elitserien. Min bild är att Vetlanda är ett lag som har högt tempo i allt man gör. Högstanivån är jäkligt hög och kan vi få till en jämnare nivå under hela säsongen kan det bli ännu bättre. 

Gillgren, född i november 1997 är finsk landslagsman och brukar beskrivas som en offensivt skicklig back, som nu alltså ansluter till ett offensivt VBK. Vad hoppas Elias bidra med i VBK?
Mitt första mål är att ta en plats i laget, sedan vilken plats eller roll det blir, det får vi se. Men jag hoppas bidra med fart och delaktighet nerifrån, och så kan jag förhoppningsvis bidra med ett typ av lugn och ett mönster man kan lita på. 

Gillgren har skrivit på för tre säsonger med VBK och flyttar tillsammans med sambo och deras ettårige son till Vetlanda till den 1 augusti.
– En rationell människa med internationella bandyegenskaper och erfarenheter som kommer bidra till klubbens ytterligare nivå i utveckling, säger VBK:s tränare Sergei In-Fa-Lin.

För VBK är det långsiktig värvning med tydlig defensiv inriktning, vilket har varit den sista delen i lagbygget att lösa.
– Elias har egenskaper som vi tror kommer passa väldigt bra in i vårt sätt att spela och kommer bidra med mycket kvalitet i de bakre leden av laget
. Det har varit roligt att lära känna honom och hans familj i våra samtal under våren och jag är säker på att det är en spelare och person som kommer tillföra väldigt mycket till VBK, säger sportgruppens Andreas Söderman.

Välkommen till VBK, Elias!

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se