Elitserien startar borta mot VSK 15 november

På fredagens möte i Föreningen Svensk Elitbandy togs det slutgiltiga beslutet att skjuta på Elitserien och för VBK:s del innebär det start 15 november.

En majoritet av klubbarna i Elitserien var överens om att skjuta på säsongsstarten och på mötet med Föreningen Svensk Elitbandy på fredagen togs det slutgiltiga beslutet. De fyra första omgångarna skjuts på framtiden och Elitserien startar därmed 13 november, men för VBK:s del blir det start 15 november. Då är det nämligen planerat bortamatch mot Västerås SK. Därefter fortsätter serien som planerat vilket innebär hemmapremiär mot Edsbyn fredag 20 november.

De fyra matcher som flyttats, varav för VBK tre hemmamatcher mot Sirius, Frillesås och AIK, kommer att spelas senare under säsongen. Kval och slutspel påverkas inte av flytten.

Dessutom togs det beslut om att Svenska Cupen flyttas fram och spelas helgen 23-25 oktober istället för senare i september som planerat. Vi återkommer med mer information om VBK:s försäsong i övrigt.

Vi ber också att få återkomma med uppdaterad information om biljetter och säsongskort efter det definitiva beskedet om hur Elitserien nu ska spelas.

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se