Emil Fedorov stannar i VBK

Vetlanda Bandyklubb presenterar i dag en kontraktsförlängning då Emil Fedorov bestämt sig för två nya år i VBK.

Han kom till VBK 2018 och har på sex säsonger utvecklats till en anfallare av hög klass i både Elitserien och landslag. Förra säsongen utnämndes han till Finlands bästa bandyspelare och efter denna säsong ligger han förmodligen bra till för att få samma utmärkelse för andra året i rad. Detta efter sin starkaste Elitserie så här långt med 33 mål på 34 matcher i grundserie och slutspel.

Nu blir Emil Fedorov trogen VBK i ytterligare två säsonger efter att ha skrivit på ett nytt kontrakt. 
– Det känns otroligt bra att ha tagit beslutet och fått allting påskrivet. Det har varit mitt huvudspår hela tiden för efter den här säsongen så är det klart att man vill fortsätta vara med och se om vi kan ta ytterligare ett kliv nästa säsong, både individuellt och som lag, säger Emil Fedorov.

Emil nämner även allt positivt som han fått från supportrar som en anledning att stanna i VBK.
– Man märker verkligen hur mycket den här säsongen betydde för många i Vetlanda och det är roligt att så många hört av sig och gratulerat till en fin säsong. Så det känns riktigt bra och nu ser jag fram emot att komma i gång med förberedelserna för nästa säsong. 

För VBK är det en viktig påskrift att Emil Fedorov blir ytterligare rotad i Vetlanda och spelar vidare i föreningen.
– Emil har verkligen haft en otroligt fin utveckling sedan han kom till VBK och tog ytterligare kliv säsongen som gick. Han är nu en av de spelare som varit längst i föreningen och är en viktig del av stommen i vårt lag som vi har velat behålla för att fortsätta utvecklingen även nästa säsong, säger Andreas Söderman i VBK:s sportgrupp.

Vetlanda Bandyklubb
info@vetlandabk.se