Emil Fedorov uttagen i finska VM-truppen

Vetlanda BK:s Emil Fedorov är uttagen i det finska landslaget som spelar VM i Åby nästa helg.

Mellan 28 mars och 2 april spelas bandy-VM i Åby, där Sverige, Finland, Norge, USA och Kazakstan gör upp om titeln. Det är första gången sedan 2019 som VM spelas och har därefter blivit inställt på grund av pandemi och Rysslands invasion av Ukraina, vilket också gör att Ryssland nu inte är med i VM.

Samtidigt avgörs även damernas VM för första gången någonsin samtidigt i samma arena.

I det finska landslaget representeras Vetlanda Bandyklubb av Emil Fedorov, som är en av de uttagna spelarna och som kommer till spel efter sin bästa säsong i karriär i Elitserien.

William Reuser i Nederländerna

Under kommande helg 24-27 mars avgörs även B-VM i Åby där Nederländerna är ett av de deltagande länderna. Där kommer VBK:s junior William Reuser att representera Nederländerna. William som har en holländsk pappa, Erik Reuser som sitter i VBK:s styrelse, kan representera Nederländerna i detta mästerskap för att sedan satsa på att ta en plats i det svenska P19-landslaget nästa säsong.

Denna nyhet presenteras i samarbete med Trademax.se – Utemöbler på nätet!

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se