Emil Nordström vill avsluta med seger

På fredag spelar VBK sin sjätte raka juniorfinal. Emil Nordström får chansen att avsluta sin genombrottssäsong med ett nytt SM-guld. - Det är väldigt speciellt att spela final, säger han.

Emil Nordström skrev inför säsongen ett fyraårskontrakt med VBK:s A-lag. Under säsongen har han spelat 21 matcher och gjort fem mål för VBK.
– Jag hade inga förväntningar inför säsongen, men jag hade förhoppning om att få spela några matcher. Nu blev det många, och jag tycker det gick rätt bra med tanke på att jag aldrig varit på den nivå tidigare, säger Emil som tycker att hans första säsong i Elitserien tvingat honom att utveckla framför allt en sak.
– Man måste göra allt snabbare; ta emot bollen, passa bollen, ta åkningarna.

För lagets del, tycker han att säsongen överlag var klart godkänd. Men att slutet blev trist.
– Det blev för stora siffror mot Edsbyn. Vi gör egentligen två bra matcher de två första, men blir väldigt hårt straffade när vi har våra dåliga perioder. Sedan är vi helt slut i sista och kollapsar. Det var tråkigt. Men på sikt tror jag vi kommer bli bra.

Fördelen med att vara junior i Vetlanda BK är ju dock den, att man nästan alltid får chansen till ett lyckligt slut på säsongen. På fredag är det final på Studenternas, där väntar Villa Lidköping. VBK tog sig till finalen efter att ha besegrat Ljusdal i semifinalen.
– Jag tror faktiskt det hjälpte oss att de var favoriter. Vi kunde fokusera på att sätta defensiven och ställa om. Tidigare under säsongen har vi åkt på en del omställningar själva. Nu var vi riktigt bra, särskilt i första matchen.

Nu väntar ännu en match där VBK får finna sig i att slå lite ur underläge. Villa vann inte bara serien, de vann också svenska cupen i början av säsongen efter finalvinst med 11-1 mot just VBK. I serien vann Villa också sina båda hemmamatcher, medan matchen i Vetlanda slutade oavgjort, 6-6.
– Vi har haft svårt för dem borta. Men hemma gjorde vi en bra match. Nu är det ju neutral plan så vi får se hur det påverkar. Det verkar ju bli bra väder åtminstone.
– Det är väldigt speciellt att spela final, det är ju vad man strävar efter hela säsongen. Även om det blir lite speciellt utan publik, så ska det blir väldigt roligt att spela en match som handlar om vem som är bäst i Sverige.

Matchen spelas på fredag kväll med avslag klockan 19:00. Matchen sänds på Bandypuls.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se