Daniel Cederlöf

En dryg månad på posten som ordförande för Cederlöf

Daniel Cederlöf är sedan en dryg månad ordförande i Vetlanda BK. Som ny ordförande lyfter han fram hur beroende VBK är av alla krafter.
– Som ordförande ska jag hålla ihop det som sker i klubben, samt stötta och pusha alla de fantastiska människor som finns i föreningen.

Det har nu gått en dryg månad sedan Daniel Cederlöf valdes till ordförande för Vetlanda Bandyklubb. Han följer därmed i sin far Thomas Svenssons fotspår, Thomas var nämligen ordförande i klubben 1982-1985.

Inte självklart tacka ja
Men det var inte självklart för Daniel Cederlöf att tacka ja när frågan kom.
– Det kom lite oväntat och jag behövde fundera lite. Jag är ledare för U14-laget vilket tar en del tid med träningar och matcher, så jag funderade en del över om tiden skulle räcka till. Men det finns så många härliga människor i den här föreningen, och jag pratade med några av dem som lovade att de skulle stötta mig. Så nu ger jag det ett försök, säger Daniel.
Min viktigaste uppgift som ordförande är att hålla ihop allt som sker i föreningen, och framför allt stötta och pusha alla de individer som finns och hjälper till i klubben. Vi är beroende av många människor, och en viktig uppgift är därför att lyfta fram dem. Vi vill också bli fler personer i och runt klubben. Det finns som jag sa många härliga människor i föreningen och vi vill erbjuda en god sammanhållning och en tillhörighet.

Ekonomin i fokus
Under sommarmånaderna går det ordinarie styrelsearbetet lite på lågvarv. Men det finns ändå saker som behöver göras. Exempelvis anländer inom kort de två finska nyförvärven Emil Feodorov och Eetu Peukhuri, vilket kräver en del förberedelser. Därtill pågår det ständiga arbetet med att dra in pengar till föreningen.
Den här tiden på året är det mycket fokus på sponsorer. Vi har en stark grupp som jobbar med det, och vi är mycket tacksamma att Callis (tidigare ordförande Carl-Gunnar Jonasson) fortsätter att jobba med att förlänga och hitta nya sponsorer.
Det går inte att komma ifrån att mycket av styrelsens arbete handlar om ekonomin. Vi gjorde ett bra resultat förra året, och har ett eget kapital. Men vi ser också tecken på att konjunkturen är på väg att vika och det vet vi påverkar sponsorerna. Hittills ser det ändå rätt bra ut, där vi förvisso tappat några sponsorer men också fått ni några nya.

Gillar klubba och boll
Daniel Cederlöf har själv en bakgrund som bandyspelare som junior i VBK. Men så sent som förra säsongen gjorde han några inhopp i Skirö.

– Det blir det kanske inte tid för nästa säsong och jag börjar väl bli för gammal. Men det är så roligt med bandy, så det är svårt att hålla sig borta, säger Daniel som även när han tar en paus från bandy gärna håller i en klubba.
– Så är det, då försöker jag hinna med lite golf med mina vänner.

Hoppas Vetlandaborna är stolta
Oavsett hur det blir med spel i Skirö, kommer han få sin beskärda del av bandy. Som ledare i VBK:s U-14-lag har han en viktig del i den ungdomsverksamhet som är så viktig för VBK. Men han är naturligtvis också intresserad av hur det kommer gå för klubbens representationslag.
Det finns de som kan svara bättre på frågor om A-laget. Men det kommer bli en spännande säsong. Vi har några riktigt spännande nyförvärv och jag hoppas vi ska kunna vara med och störa de bästa lagen som vi varit några år nu.
Målsättningen är att vi ska spela slutspel. Men tittar man på det i ett större perspektiv är det fantastiskt att vi lyckats hålla ett lag i landets högsta serie under så många år, med i huvudsak ideella krafter. Jag hoppas Vetlanda kan känna stolthet över det.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se