Ett årsmöte som summerade och blickade framåt

På måndagen hölls Vetlanda Bandyklubbs årsmöte för verksamhetsåret 2021/2022. Ett årsmöte som summerade den gångna säsongen men med mycket framåtblickande.

Årsmötet inleddes med att den återvändande Kent Edlund, som är ny huvudtränare tillsammans med Sigge In-Fa-Lin, berättade om hur det var att komma tillbaka till VBK mitt under brinnande säsong och att nu bygga vidare på det. 
– Jag tror jag tackade nej först men när jag väl bestämde mig så märkte jag hur många det finns som bryr sig om VBK. Jag fick så många fina sms och från första träningen blev jag oerhört väl mottagen i Vetlanda. Sen hade vi otroligt roligt tillsammans i laget och det var en stark bedrift av oss att vinna fem av de sex sista matcherna, sade Kent Edlund till mötets åhörare. 

A-laget är just nu mitt uppe i försäsongsträningen och förbereder sig för en ny säsong.
– Vi ska bygga vidare på den energin vi hade förra säsongen och jag tycker det känns fantastiskt att vi kan behålla stommen i laget och krydda med några nya spelare. För mig är det alltid viktigt att man har roligt tillsammans och då kommer resultaten med det, vilket vi hoppas kommer märkas i vinter, sade Kent. 

Därefter hölls årsmötesförhandlingar och under årsmötet bestämdes bland annat att höja medlemsavgiften i VBK inför verksamhetsåret 2023/2024 till 400 kr för enskild medlem och 1000 kr för familj. 
– Vi ser att vi får ökade kostnader för resor, hallhyror och material framöver och då är det motiverat att höja denna avgift som legat still under många år, motiverade ordförande Håkan Edvardsson.

Håkan omvaldes sedan till ordförande och hela valet av styrelse blev enligt valberedningens förslag som ni ser nedan. Föreningens ekonomiska resultat fastställdes till ett plusresultat på 168 000 kr vilket innebär ett positivt eget kapital på 582 000 kr.

Under årsmötet delades även priser ut till spelare i A-lag och juniorlag. Joakim Andersson, August Ljung och Alexander Sundberg vann skyttekungspriset i A-lag, P19 respektive P17 medan Axel Ekholm, Daniel Hörberg och Alexander Sundberg fick Björn Nielsens träningspris i samma lag. August Ljung utsågs till Årets junior och Alexander Nilsson till Årets komet efter att ha spelat för P16, P17, P19 och A-lag under samma säsong. 

Slutligen uppmärksammades Gustav Wallin med Styrelsens hederspris för sättet som Gustav genomförde den gångna säsongen.

Styrelse Vetlanda Bandyklubb 2022/2023

Ordförande
Håkan Edvardsson

Ledamöter
Anders Gustavsson
Magnus Brusefält
Erik Reuser
Ulf Bernström
Elin Bexell
Henrik Gunnarsson

Suppleanter
Andreas Söderman

Filip Borglin
Kent Andersson
Fredrik Weinfors
Peder Jältborn
Johan Svedbom

Adjungerad ledamot
Carl-Gunnar Jonasson

Revisor: Daniel Palmberg
Revisorssuppleant: Henrik Davidsson

Valberedning
Magnus Hörberg, Palle Sandell, Bjarne Petersson, Jonas Regnander, Jimmy Johansson

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se