Flera matcher i Elitserien och SM-finalen flyttas

På grund av rådande pandemisituation med flera flyttade matcher i Elitserien har Svenska Bandyförbundet beslutat om att ändra upplägget för Elitserien och flytta SM-finalen till 27 mars.

Förändringarna möjliggör att spelschemat under januari blir mer luftigt istället för det pressade schema som vissa klubbar drabbats av på grund av att ett stort antal matcher redan har blivit flyttade på grund av utbrott av covid-19 i trupper. Samtidigt finns risken att fler utbrott kan uppstå i fler lag varför förbundet vill ha fler reservspeldagar för att kunna flytta matcher.

Ursprungligen skulle Elitserien avslutats 12 februari, men hela serien skjuts nu fram så att den sista omgången spelas 23 februari. Därefter startar slutspel med åttondelsfinaler. Det gör dock att även SM-finalen behöver flyttas fram och kommer istället att spelas 27 mars.

För VBK innebär det att följande matcher får nytt speldatum:

Vetlanda BK – IK Sirius
Nytt speldatum: Fredag 5 februari kl 19