Niklas Gälman

Gälman med nytt kontrakt

Högerhalven Niklas Gälman har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Vetlanda BK. - Den säsongen vi gjorde var intressant och jag vill gärna fortsätta bygga något här. Jag tycker vi har ett bra läge att ta nästa steg.

Niklas Gälman kom till VBK för två år sedan från Sandviken och har sedan dess varit en viktig spelare på högerhalven. Tränare Patrik Johansson är mycket nöjd med få behålla Gälman.
– Jätteskönt att han fortsätter. Han har spelat på en hög nivå i år, särskilt under hösten innan han fick problem med ryggen var han väldigt drivande i vårt spel. Han är en viktig del i vårt offensiva spel, särskilt i hur han sätter igång spelet, säger Putte.

För Niklas Gälman själv grundar sig beslutet att förlänga med VBK på en rad faktorer.
– Man funderar alltid lite och det är många bitar som ska stämma överens. Men tittar jag på den säsongen vi gjort så har den varit så pass intressant att man vill fortsätta. Det kommer också många bra spelare underifrån som gör framtiden intressant. Dessutom trivs min sambo och jag bra i Vetlanda vilket såklart gjorde det enklare att fortsätta.

Ryggskada störde

Niklas Gälman tillhörde dem som tog extra ansvar i årets VBK och han är framför allt nöjd med sin insats under seriens första halva.
– Jag var i bra form tidigt, kände mig bra tränad och redo att växla upp. Men så skadade jag ryggen under landslagsuppehållet och det var extremt olägligt. Jag var ju mer eller mindre borta 4-5 veckor runt jul då det är tätt med matcher. Sedan försökte jag komma tillbaka och träna upp mig men det tog några veckor och vips så var säsongen slut. Dessutom låg jag sjuk i influensa veckan innan åttondelen. Så med sådant hade jag otur.

När Gälman ser tillbaka på säsongen så tycker han att VBK lyckades ersätta de flyktade spelarna på ett bra sätt, men att lagets insatser också präglades av att det var ett till stora delar nytt lag.
– Det blir lätt lite ojämnt när man har många nya spelare i centrala roller. I perioder kunde vi spela ut vilket lag som helst, men vi var för ojämna, även i matcherna. För att ta nästa steg behöver vi hitta stabiliteten och kunna göra det till jämna matcher även när vi inte är på topp.

”Jättebra läge”

Sedan uttåget mot Motala har Gälman njutit av att vara ledig från bandyn. Men han börjar redan se fram mot nästa säsong och ser med tillförsikt mot framtiden.
– Jag tycker vi har ett jättebra läge i BK. De nya spelarna som kom in ska göra sin andra säsong, vilket alltid är enklare. Det finns många unga spelare som skrivit på. Det känns häftigt att vara med och utveckla det här laget.
– Det går att köpa sig till framgång, men då ser man i vissa klubbar hur det kan bli. Det känns då bra att vara med på vad som faktiskt är en resa, och det är upp till oss spelare och föreningen att ta nästa steg.

”En av våra viktigare”

Sportgruppens Martin Letterblad är inne i en hektisk period och nöjd med att fått Gälmans signatur.
– Niklas är en av våra viktigare spelare med lång elitserierutin. Han tog stort ansvar i år och vi hoppas han kan fortsätta att bli bättre för var säsong som går.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se