Gustav Wallin förlänger med VBK

Försvararen Gustav Wallin har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med VBK.

20-årige Gustav Wallin, med Tranås BoIS som moderklubb, spelade under säsongen 27 av 31 matcher i serie och slutspel. Nu har han valt att förlänga sitt kontrakt med VBK i ytterligare två säsonger.
– Det är jätteroligt att skriva nytt kontrakt. Jag är glad att ha två nya år klara och kunna blicka framåt. Det ska bli spännande att se vad vi kan göra framåt, förhoppningsvis får vi behålla nuvarande grupp och spetsa till den. Då kommer vi kunna vara med ännu längre fram på säsongen, säger Gustav.
– Personligen hoppas jag få fortsätta spela många matcher, ta steg och utvecklas hela tiden.

Försvarsspelaren som under säsongen spelat både back och libero har meriter från både P17 och P19-landslag och har vunnit tre ungdomsguld med VBK. Nu står det alltså klart att han kommer fortsätta sina utveckling i Vetlanda.
– Gustav växte under hela säsongen och gjorde sina bästa matcher under säsongen i slutspelsmatcherna mot Motala och Sandviken. Han har en inställning och seriositet som gör att han han har alla förutsättningar att utvecklas till en mycket bra elitserieback, säger Andreas Söderman i VBK:s sportgrupp.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se