Gustav Wallin skriver A-lagskontrakt

Gustav Wallin är ännu en junior som belönas med A-lagskontrakt av Vetlanda BK. - Det var det jag hoppades på, det känns jättekul, säger Gustav.

Gustav Wallin har under säsongen varit libero i det J20-lag som släppte in 50 mål på 23 matcher. Han spelade även de flesta matcher med Tranås i Allsvenskan och var med och vann VM-silver med P-19-landslaget. Nu har han skrivit på för två år med VBK.
– Jag tränade med A-laget en gång i veckan förra säsongen. Det går knappt att jämföra med Allsvenskan i bolltempo, så jag är medveten om att det kommer vara ett jättestort kliv att ta.
– Målet är såklart att på sikt ta en plats i laget. Men jag har inte alltför bråttom. Det kommer vara väldigt utvecklande bara att få träna på heltid med A-laget.

Patrik Johansson har följt Gustav på nära håll och ser flera goda sidor i försvararen.
– Han spelade libero i Sveriges bästa juniorlag och har spelat seniorbandy i Tranås så vi vet att han håller bra klass. Han är en modern försvarsspelare och han kommer bidra med lite mer snabbhet i backlinjen.

Gustav Wallin blir efter Pontus Nordström, Albin Rehnholm, Emil Nordström och Isac Karlsson den femte spelare ur det SM-vinnande juniorlaget som belönas med ett seniorkontrakt. Martin Letterblad i VBK:s sportgrupp:

– Det känns fantastiskt att kunna lyfta upp så många högklassiga spelare. Ett gott betyg åt våra ungdomsledare. Gustav är ytterligare en spelare som vill mycket med sin bandy. Han spelade libero i P-19-landslaget i vintras och vi tror att han kan konkurrera om en plats redan nästa säsong.