Häftig hemmadebut för Wallin

Fredagens hemmamatch mot Villa innebar hemmadebut för Gustav Wallin. - Det var häftigt. Mycket folk och svenska mästarna, säger Wallin.

Under flera år har Gustav Wallin varit nyckelspelare i VBK:s framgångsrika ungdomslag. Inför säsongen lyftes han upp i A-truppen och han gjorde faktiskt sin elitseriedebut i premiären mot Villa, när han gjorde ett kort inhopp vid en utvisning. Därefter dröjde det till förra veckan, då Gustav fick chansen att ersätta Philip Lennartsson i matcherna mot Västerås och Villa.
– För egen del tycker jag det gick bättre mot Villa än mot Västerås. Jag hamnade bättre i positionsspelet och gjorde fler brytningar. Som lag gör vi en OK match. De fick några mål som var lite för billiga. Men vi är ändå med hela matchen och de gör några mål i slutet när vi trycker på för att försöka få in två mål, säger Wallin som medger att det var speciellt att göra hemmadebut.
– Jag var faktiskt ganska nervös innan matchen. Hemmadebut, mycket folk och bra motstånd. Men sen när matchen var igång släppte det och det var väldigt kul att få spela.

Under säsongen har Gustav varit på ett fem matcher långt lån till Åby Tjureda, och även spelat några matcher med moderklubben Tranås i division 1. Risken för att det inte skulle bli så många matcher i VBK var något Gustav tidigt var införstådd med.

– Jag visste att det kunde bli så och jag måste säga att det var tråkigt att de sänkte junioråldern, så det har inte blivit så många matcher. Men att träna med så bra spelare hela tiden är väldigt bra för min utveckling. Sedan var det bra att jag fick de fem matcherna i Åby, det gjorde att jag var bättre förberedd nu när chansen dök upp.

Nu väntar några dagars ledighet innan det är dags för säsongens slutspurt. Först två matcher på tre dagar i Elitserien, därefter (sannolikt) två åttondelsfinaler och sedan (förhoppningsvis) kvartsfinaler.

– Det gäller att få till en bra känsla inför slutspelet och jag tro verkligen vi kan höja oss lite nu när det börjar gälla riktigt mycket. För egen del siktar jag på att bidra med allt jag kan, oavsett om det är på träning, från läktaren eller på isen i matcherna, avslutar VBK:s nummer 17.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se