Hörnorna fällde VBK

VBK hängde med bra mot Västerås men föll till slut med 5-3 efter tre insläppta hörnmål.

VBK fick en drömstart i Västerås när vänsterhalven Santtu Nurmi i en halvkontring kom i skottläge och skottet nådde Joakim Andersson som petade bollen i öppet mål. Västerås hade sedan som väntat boller mer än VBK, men VBK fortsatte att i sina kontringar skapa målchanser. Faktum är att de skapade minst lika många chanser som Västerås matchen igenom, och från första halvlek minns vi särskilt Henrik Kjellsons räddning när Filip Bringe fick bollen i högerläge efter passning av Joakim Andersson.

Västerås skapade chanser de också. Men målen, de kom efter hörna. Kvitteringen slog Magnus Joneby upp i nättaket. Ledning med 2-1 för Västerås kom när Pontus Vilén rakade in en hörnretur efter att Topi Peuhkuri räddat det första skottet. 

Även i andra halvlek fick VBK en smakstart. Denna gång var det VBK:s tur att utnyttja en hörna. När Joakim Andersson fick kalasträff for bollen upp i nättaket. Matchbilden från första halvlek fortsatte. VBK:s försvarsspel var i stora delar bra och i omställningarna fanns det lägen såväl att göra mål som att sätta lagkompisarna i bra lägen. Dock saknades i vissa fall kvalitén för att utnyttja lägena. 

Inte blev det bättre när Pontus Sjölund tappade bollen mitt på egen planhalva och Daniel Johansson tog hand om bollen och gjorde 3-2. Det fanns då risk att matchen skulle rinna VBK ur händerna. Men i en omställning fick Emil Fedorov bollen och han kunde i högervinkel göra 3-3 när 25 minuter återstod. 

Tyvärr blev glädjen kortvarig. VSK tilldömdes en hörna vilket möttes av protester av VBK-försvaret. Inte blev det muntrare när Pontus Vilén ännu en gång dök upp och tryckte in en hörnretur. Edlund och In-Fa-Lin tog timeout, beordrade full fart framåt och det saknades inte lägen. Men det blev också ytor bakåt och de blev alldeles för stora när Kasper Sandgren med några riktningsförändringar vände bort hela VBK-försvaret och från straffområdeslinjen gjorde 5-3. 

Emil Nordström hade det bästa lägen till en sen reducering och lite nerv i matchen. Men Henrik Kjellson svarade för kvällens finaste räddning när han klistrade Nordströms skott från frislagscirkeln. 

En bra insats av VBK gav inga poäng. En lika bra insats kommer krävas när de gula åker till Vänersborg på lördag och möte med det hittills obesegrade IFK. 

Västerås SK – Vetlanda BK 5-3 (2-1)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 2, Emil Fedorov.
Västerås: Pontus Vilén 2, Daniel Johansson, Magnus Joneby, Kasper Sandgren
Utvisningar: VBK 1×10
Hörnor: 10-6
Matchrapport

Laguppställning

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se