Inför Broberg: Så laddar VBK-spelarna på matchdag

På fredagskvällen är det dags för säsongens gratismatch när Broberg från Söderhamn kommer på besök. Hur matchen slutar vet vi inte. Men vi vet, tack vare Patrik Johansson (spelaren) ungefär hur VBK-spelarna kommer att ladda upp.

Matchdagen
Det finns en del som går hem tidigare från jobbet på matchdagar för att sova lite. Jag försöker istället jobba eller plugga så nära inpå samlingen det går. Jag vill ändra så som möjligt från vardagen och vill inte riskera att bli överladdad. Sedan finns det dom, som David Borvall, som alltid äter samma sak på matchdagar: äggröra med spenat.

Läs mer: Wasberg – från målet till bänken

16:45 Samling
Vi samlas alltid två timmar och femton minuter innan match. Då börjar vi med femton minuters möte där vi går igenom samma saker som vi gjort dagen innan, och påminner oss om det viktigaste inför matchen.

17:00 Fri tid innan uppvärmningen
Vi har ungefär en timme innan isvärmningen börjar där man får förbereda sig som man vill. Det är närmast obligatoriskt att använda vår ”massagerulle” och stretcha. Sedan är det lite olika gäng. Några tycker om att cykla väldigt länge. Andra går ut och spelar fotboll, oftast kör de väl grisen. Och så har vi Johan Löfstedt som väl har Sveriges skönaste uppvärmning. Han dröjer sig kvar tills han är ensam i omklädningsrummet, sedan sätter han på någon musik och dansar. Det sägs vara någon form av uppvärmning. Men det ser bara ut som dans.

18:00 Isvärmning
Det är konstigt egentligen. Alla lag, på alla nivåer, kör exakt samma isvärmning. Först smålagsspel, sedan en övning med åka och skott, sedan skott från linjen och sedan är det fritt. En gång med Sirius försökte vi göra en annan övning där vi spridde ut oss i olika hörn, men då störde vi domarens uppvärmning så det gjorde vi bara en gång.

Jag dröjer mig alltid kvar bland de sista. Dels för att jag tycker det är alldeles för långt mellan uppvärmning och match, men också för att jag alltid måste sätta det sista skottet innan jag går av isen. Missar jag måste jag skjuta ett nytt så att jag gör mål.

18:30 Sista uppladdningen
När vi kommer tillbaka till omklädningsrummet kör vi ringen, med lite hoppövningar och så. Sedan sätter vi på musik – i år har vi kört youtubeklipp från festivalen Tomorrowland 2015 – och folk laddar själva.

18:50 spelartunneln
Jocke Andersson går alltid ut först ur omklädningsrummet, sedan ställer han sig och high-fivar alla ut ur omklädningsrummet och ställer sig sist i kön i spelartunneln. Sedan står man där och väntar, påminner maskotarna om att ta av sig skridskoskydden. Och sedan måste någon påminna Löfstedt om när det är vi ska åka ut egentligen. Han har lite problem med timingen.

19:00 Avslag
VBK möter Broberg. Vi hoppas att du är på plats och stöttar oss.

Se matchen på Bandyplay

Lag P S V O F GM IM P