Inför Frillesås hemma

Ny lördag, ny träningsmatch, nytt motstånd. Frillesås lämnar kusten och Sjöaremossen och åker till Höglandet för match.

Förra lördagen hade vi som bekant besök av Motala. Gästerna gjorde 1-0 på en hörna och spelet för de våra hackade. Men efter Emil Fedorovs 1-1 och en halvtidspaus så var det sedan VBK för hela slanten. När domaren blåste av lyste 6-2 i röda siffror bakom ryggen på David Borvall.

Nu fortsätter jakten på formen, på att få spelet att stämma i längre i perioder, på den rätta uppställningen och på den härliga känslan som skapar tillförsikt och framtidstro. I första hand inför den svenska cup som spelas nästa helg. Men det är ju också så att elitseriepremiären faktiskt närmar sig. Bara fyra veckor bort nu.

Ligga rätt i positioner nyckel

Mattias Rehnholm lyfte i en intervju med VBK-TV i veckan fram att lagets försvarsspel fungerat bra, med bara två insläppta spelmål på de tre senaste matcherna. På frågan om vad han vill se mot Frillesås svarade han:
– Vill fortsätta med vårt, både offensivt och defensivt. Defensivt handlar det om kommunikation och att ligga rätt i positioner, och att ta is så att vi inte hamnar för långt ner och blir passiva. Offensivt vill vi flytta bollen fort och vara tydliga mot varandra. Vi vet att det är en process och att det går i perioder när det fungerar bra och mindre bra.

Frillesås på jakt efter första seger mot elitserielag

Frillesås då? Jo, de har inför säsongen tappat namnkunniga spelare som Jacob Jenefeldt och Adam Rudell. Men de får ha med sig ryske anfallaren Sergey Pochkunov hela säsongen och hoppas kunna ta kliv uppåt i tabellen. Huruvida de lyckas med detta återstår att se. De svartgröna har hunnit med att spela åtta träningsmatcher under hösten. De tre senaste kom i tät följd förra helgen då de förlorade tre matcher i Vänersborgsklubban Cup. Dessförinnan har Frillesås vunnit två (mot Nässjö och Lidköpings AIK), förlorat två (mot Villa och Vänersborg) och spelat oavgjort mot Gripen från Trollhättan.

VBK utan juniorer

VBK kommer till spel utan juniorer, de är i Lidköping och försvarar färgerna i svenska cupen. Gustav Ek har därtill följt med Åby till Örebro för att spela finalspel i allsvenska supercupen. Men VBK får tillbaka Patrik Johansson efter en förkylning och spelar matchen med tre avbytare mot normala fyra.

Se på bandy!

Precis som senast finns det 50 biljetter att köpa. Det återstår några stycken så än finns chansen. För den som inte har möjlighet att besöka Hydro Arena finns möjlighet att via Bandypuls.se se matchen.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se