Inför kvartsfinal 4

Det är dags för ännu en kvartsfinal, den fjärde, mellan Vetlanda och Västerås.

Det var en tung förlust i lördags, där de där små marginalerna om inte avgjorde så åtminstone spelade roll. Bäst illustrerat av Emil Fedorovs ribbskott några minuter innan Martin Landströms avgörande. Det var en match som faktiskt hade kunnat slutat precis hur som helst. Men nu vann Västerås och det gör förutsättningarna inför måndagens match i Vetlanda enkla. Vinner VBK blir det en femte och avgörande match Västerås på onsdag. Vinner Västerås går de till semifinal och Vetlanda BK avslutar säsongen. 

Med dessa förutsättningar klara säger VBK:s Axel Ekholm såhär inför matchen:

Var det en tung bussresa hem efter suddenförlusten?
Ja klart det var lite tungt. Det var jävligt nära. Vi gjorde en bra match och det var väldigt små marginaler som gjorde att vi inte fixade det. 

Var det något ni var nöjda/missnöjda med i matchen?
Inställningen var bra, vi krigade på bra. I stora delar spelade vi bra. Det finns såklart vissa detaljer man kan göra bättre, det finns det alltid. Vi ska väl slipa på några saker men i det stora var det bra. 

Blir det annorlunda nu, när ni vet att det är allt eller inget?
Egentligen inte. Vi känner oss i bra slag, vi tror på oss själva. Nu ska vi spela hemma där vi känner extra stöd och det ska bli en rolig match att spela.

Känns som att VSK var lite mer försiktiga igår jämfört med senast  – tror du det blir så igen?
Jag vet inte om det är för att de kände respekt för oss, eller om det bara blev så. Jag vet faktiskt inte vad det blir för matchbild. Vi fokuserar på vad vi ska göra och så får vi se vad de gör.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se