Inför match mot Motala

Dags för match igen. Nu mot IFK Motala.

På den långa vägen mot Elitserien väntar denna lördagseftermiddag ännu en träningsmatch för VBK. Nu är det kamratidrottsföreningen från Motala som kommer på besök till Vetlanda.

Det är två lag som är vana att mötas. Förutom de två matcherna i serien och att lagen ofta stöter på varandra i träningsmatcher har ju lagen de två senaste åren mötts i åttondelsfinaler. I våras var det VBK som gick segrande ur den kampen efter att Patrik Johansson trots motvind och hoppig is i en omställning sköt in det 2-3-mål som tog VBK till kvartsfinal med ett måls marginal.

Med då var också Axel Ekholm som i år fått flera nya offensiva lekkamrater.
– Vi har fått in mer spets i laget, med Bringes skott och Jockes fart så får vi ett bredare hot. Det är inga svåra spelare att spela med, men de är nya, vi har flyttat om lite i laget, så det lite tid att få igång anfallsspelet som vi vill. Vissa spelar man tajmat med tidigare är inte med längre.

Överlag är Ekholm nöjd med försäsongen och vill se att VBK mot Motala fortsätter på samma linje.
– Vi har saker vi vill jobba på, och vi tar med oss något från varje match som vi kan utvärdera. Det finns jättemycket att slipa på, men det viktigaste är vi fortsätter jobba med de saker vi kommit överens om och att vi vill åstadkomma någonting tillsammans.

Medan VBK har spelat tre matcher och tränat på is en dryg månad blir det Motalas första träningsmatch för säsongen. Förra helgens tänka match mot Hammarby smälte bort när att aggregat i Gubbängen gick sönder. Trots idogt kämpande har IFK inte fått till någon hall i Motala och därför är laget hänvisat till träning på rink.

Ser vi till laget IFK förfogar över är det en del förändringar sedan förra säongen. Lagkaptenen, mittfältaren, segerskrikaren och VBK-bekantingen Erik Litzén (tidigare Ivarsson) har lagt skridskorna på hyllan. Liberon Olle Nordlund och mittfältaren Vitaly Klysjanov har båda varvat ner i divison 1, och lovande Albin Bjerkegren har tagit sitt pick och pack och flyttat till Sandviken.

I ett försök att kompensera för detta har Motala tittat österut. Till de bakre leden har man rekryterat unge ryssen Maksim Plotnikov från Neftyannik och för att stärka offensiven har man hämtat Aleksi Seppänanen som är tidigare lagkamrat med Emil Fedorov och Santtu Nurmi i Veiterä. Även Simon Fröjd från Villa Lidköping ska bidra till att IFK gör mål.

Avslag är klockan 16. Det finns några få biljetter kvar att köpa här.

Får du inte tag i någon av dem kan du se matchen på Bandyplay.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se