Inför Motala: ”Det är min skyldighet att stå upp”

Det är dags för hemmapremiär. - Riktigt kul att få åka ut inför Kullen Fans och hemmapubliken igen, säger Pontus Blomberg

Det som blir hemmapremiär för VBK blir elitseriepremiär för IFK Motala. Deras tänkta premiär mot Frillesås sköts fram då det inte fanns is Motala.

VBK spelade som bekant sin premiär mot Villa i Lidköping i lördags. VBK hängde länge med svenska mästarna, men några olyckliga misstag under matchens avslutande minuter gjorde att resultatet till slut blev 6-2 till hemmalaget.
– Vi gör det det bra i 80 minuter och sedan får vi dra lärdom av de sista tio. Vi drar på oss två utvisningar och slår några felpass som avgör. Vi behöver slå bättre passningar, men vi behöver också söka upp och hjälpa varandra bättre i de lägena, säger Pontus Blomberg som avfärdar tanken på att det var trötthet som fällde VBK.
– Inte alls. Ibland när man förlorar med fyra bollar är man helt slut, men så var det inte nu. Det kändes rätt behagligt under hela matchen, utan det var annat som avgjorde.

Skyldighet att stå upp

Under matchen mot Villa Lidköping hamnade Pontus som ofta i en del dispyter med motståndare, och även efter matchen munhöggs han lite med Villas Johan Esplund via media.
– Jag ser det som min skyldighet att stå upp för VBK, både fysiskt och verbalt. Många vill vara kompisar med motståndare, och jag har också kompisar i andra lag. Men måste man välja är det ju viktigare att stå upp för laget och klubben.

Motala är ett krigargäng

Även i hemmapremiären mot Motala lär det bli viktigt att stå upp fysiskt. Motala har gjort sig känt som ett hårt arbetande lag och de senaste matcherna lagen emellan har varit täta och tuffa.
– Motala är ett krigargäng. Elitserien är så tät och tuff att det oftare än speltekniska delar är kampen och förmågan att ta vara på misstag som avgör. Motala spelar efter andra resurser än Villa och för oss blir det viktigt att ställa in skallarna på att det kommer bli en annan typ av match, säger Pontus Blomberg som själv känner att han är på rätt väg efter en tuff försäsong.
– Jag har fått jobba mycket med mig själv, mentalt. Jag har fått sänka förväntningarna lite på mig själv, vara nöjd med det lilla, att jobba hårt och slå enkla passningar. Jag känner mig allt bättre fysiskt och matchen mot Villa var ett kliv i rätt riktning.

Ät, drick, heja på VBK

Det är alltså dags för säsongens första hemmamatch i Elitserien. Förutom en förmodat tät och tuff match där VBK ska ta revansch för förlusten i åttondelsfinalen i våras finns det gott om möjligheter att umgås och ha trevligt i samband med matchen. Läs mer här om möjligheterna till mat och dryck. 

Se matchen på Bandyplay

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 10:a 1 0 0 1 2 6 0
IFK 0 0 0 0 0 0 0

Fem senaste VBK
Villa (b) 2-6
Frillesås (h) 2-2
Villa (WC) 3-7
Bajkal (WC) 7-4
Vodnik (WC) 2-4

Fem senaste IFK
Vänersborg (b) 3-3
Frillesås (WC) 1-3
Neftyanik (WC) 2-3
Sandviken (WC) 2-6
Sandviken (SC) 5-2

Senaste möten:
20/9/2019 VBK – Motala 2-2
16/2/2019 VBK – Motala 3-6

VBK – Motala genom tiderna:
88 51 6 31 380-293

Bäste målskytt
VBK: Philip Lennartsson, Niklas Gälman 1
IFK: –

Flest Assist
VBK: Simon Lundström, Pontus Vilén 1
IFK: –

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se