Inför Rättvik

VBK tar emot Rättvik i en match som är gratis att se - men poängen är nog inte gratis.

IFK Rättvik. Sist i serien med fem poäng och klara för nedflyttning. Det låter som en enkel match, men det finns några saker med Rättvik som är lätt skrämmande. De vann senast mot Vänersborg och det är inte så länge sedan de slog Edsbyn. Därtill hade de ledningen i Lidköping när klockan slog 90 minuter, och endast slutminuternas forcering räddade Sandviken. Alltså kan Rättvik både skaka och slå lag. Läskigt.

 

För VBK:s del är livlinorna slut, åtminstone om man vill ta sig till kvartsfinal utan att behöva spela åttondelsfinal. Men möjligheterna med denna säsong är fortfarande oändliga. Två poäng mot Rättvik och vi har en spännande avslutande elitserievecka att se fram emot. Och kan man göra fem mål i Västerås med bud på fler, då finns det möjligheter mot alla lag, om man bara har lite bättre koll på motståndarna när de står nära Topi Peuhkuri. 

Emil Nordström får svara på hur man ska täppa till bättre än mot Västerås.
Jaadu. Det är svårt att säga en specifik en grej. Vi pratade om det innan matchen mot Västerås, men lyckades inte alls. Vi hade teori ikväll och pratade om det igen. Det gäller att vrida på huvudet, inte bli för bolltittande. Vi får hoppas vi lärde oss en läxa.

Hur är det att som försvarare släppa in åtta mål, när många av dem är så lika i hur de uppkommer?
Det känns extra jobbigt såklart eftersom vi pratade om precis det innan matchen. Det blir frustrerande.

Men det är historia nu och nu väntar Rättvik, och då förväntar sig alla det kommer bli enkelt. Vad säger du till dem?
Så tänker nog rätt många, men så tänker inte vi. Det vill till att ta dem på fullaste allvar. De slog Vänersborg senast har gjort flera bra matcher. De är ett hårt kämpande lag som kan spela avslappnat. De är ett bra bandylag som dessutom fått in Christian Mickelsson sedan vi mötte dem senast. Det känns som att det kvittar för dem att de är klara för nedflyttning utan de bara kör på.  

Gratismatch innebär förhoppningsvis lite extra mycket folk. Hur stor skillnad är det på att spela när det är säg 700 jämfört med 1400 på läktaren?
Det är stor skillnad såklart. Det blir en helt annan känsla och det är roligare. Vi hoppas vi kan bjuda på bra underhållning.

 

Se matchen på Vetlanda-Posten

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 7:a 23 9 5 9 101 92 23
IFK 14:e 23 2 1 20 70 138 5

Fem senaste VBK
Västerås (b) 5-8
Gripen (b) 4-5
Motala (b) 3-0
Vänersborg (h) 9-3
Sirius (b) 4-4

Fem senaste Rättvik
Vänersborg (h) 6-4
Broberg (b) 1-11
Frillesås (h) 2-6
Hammarby (b) 3-5
Villa (b) 6-7

Senaste möten:
2023/11/10 Rättvik – VBK 1-3
2022/02/06 VBK – Rättvik 5-4

Genom tiderna:
VBK – Rättvik 3 3 0 0 13-6

Bäste målskytt
VBK: Joakim Carlström 30
IFK: Jack Ternander 20

Flest Assist
VBK: ALbin Rehnholm 13
IFK: Ludde Bjernulf 13

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se