Inför Tellus: Nu blir det Krigh i Vetlanda

Tre poäng på två matcher – tisdagens motståndare Tellus har fått en kanonstart på säsongen.
Vi har kunnat förbereda oss på ett mer professionellt sätt inför den här säsongen, säger mittfältaren Martin Krigh.

I premiären hämtade Tellus upp underläge 0-3 till 5-5 efter att tidigare VBK-spelare Lucas Blom kvitterat på hörna i slutminuten. Därefter blev det storseger, 7-2 mot Motala.

Det är viktigt att vi tar poäng i rätt matcher och vi har gjort två riktigt bra laginsatser. En bra upphämtning mot Sirius och en krigarmatch i tio plusgrarder och regn i Motala, säger Tellus-spelaren Martin Krigh.

Förra året gjorde Tellus sin första säsong någonsin i högsta serien. Många tippade på nedflyttning direkt men laget överraskade och plockade 8 poäng och hamnade till slut på trettonde plats.

Målsättningen i år är kort och gott att vi ska vara bättre än förra året, säger Martin Krigh.

Ofta påstås det andra året vara ännu tuffare än det första, men det är inget som oroar Martin Krigh.

Vi har fått in lite nytt blod med nya spelare och ny tränare så vi pratar mer om vad vi lärde oss förra året och hur vi ska bli ännu bättre. Men det är viktigt att vi fortsätter vara ödmjuka.

Fått fart på målskyttet

Målskyttet var förra året ett dilemma för laget. Tellus gjorde minst mål av alla lag, i snitt bara 2 per match. Årets tolv mål på två matcher visar att laget är klart målfarligare i år.

–Vi har fått in lite målskyttar och flyttat om litegrann. Även skyttet har lossnat med tre hörnmål på de första matcherna, säger Martin Krigh.

Med sin täta defensiv lyckade Tellus skaka flera av de stora lagen under förra säsongen. Mot VBK gick det däremot inget bra. Det blev vinst för VBK med 8-2 respektive 14-4.

Vi lurades att anamma farten som finns i Vetlanda. Nu vill vi spela efter vår spelidé, vara tajta och jobbiga defensivt. Vetlanda har många bra spelare så det gäller att vi är disciplinerade.

En klubb med humor och glädje

Spelarna i den lilla klubben med hemvist i Midsommarkransen, en stadsdel strax söder om Stockholms innerstad, har också gjort sig kända för att bjuda på sig själva lite mer än andra. Den som följer laget på sociala medier får sig ofta ett gott skratt.

Senaste succén är videon där Martin Krigh, spelaren med störst skägg i elitserien, bjuder på en högst okonventionell rakning – med en skridsko.

Vi hörs och syns på ett sätt som jag tror är prositivt för bandyn. Vi gör lite annorlunda saker jämfört med de andra lagen.

Hur många tagningar blev det när ni spelade in skäggvideon?

Klippet är 2,30 men det tog nog fem timmar att spela in, säger Martin Krigh och skrattar.

Hur lyckas man behålla glädjen när så mycket ändå handlar om allvar?

Det är en bra fråga. Vi är väldigt seriösa i vår träning och förberedelser men det måste också få finnas mycket glädje. Vi har hittat en bra balans där.

Se videon där Martin Krigh rakar sig med en skridsko (från Tellus Facebook-sida):

Krigs situation

Krigh ger sina bästa skäggvårdstips. Tagga någon som behöver hjälp med skägget!#krighssituation

Publicerat av IK Tellus Bandy den 27 oktober 2017

Läs också vår intervju med Pontus Vilén inför matchen:

Inför Tellus: Bara 21 år men redan 100 matchers rutin