Inför Vänersborg borta

VBK åker till Vänersborg för att spela säsongens femte träningsmatch, den sista innan det nästa helg blir dags för tävlingsmatcher i World Cup.

Vänersborg tävlingsspelade i Svenska Cupen i helgen, varifrån man åkte med förluster mot Villa och Bollnäs samt en storseger mot Hammarby 7-1. Man kan också konstatera att Vänersborg på de tre matcherna endast släppte in sex mål. Utöver Svenska Cupen har kamraterna från Lilla Paris spelat fyra träningsmatcher, vilket medfört bekväma segrar mot Gripen, Frillesås och Åby, samt en målmässigt klar förlust mot Villa.

VBK å sin sida har på sina två senaste fulltidsmatcher släppt in fem mål, två mot Motala och tre Filip Bringe-mål senast mot Åby. Matchen mot Åby var stundtals en försmak på vad som kan vänta i vinterns heta derbyn, och Philip Lindqvists röda kort påverkade andra halvlek. 3-3 blev slutresultatet. VBK är fortsatt i en fas där man testar olika uppställningar och matchen mot Vänersborg blir därför en bra värdemätare. Ska VBK bryta igenom Vänersborgsförsvaret och därtill överlista finske målvakten Kimmo Kyllönen kommer det krävas ett bra offensivt spel.

I VBK återkommer Isac Karlsson och Emil Nordström efter att i helgen spelat med juniorlaget. Däremot missar Pontus Blomberg matchen på grund av en stukad fot och Philip Lindqvist är avstängd efter det röda kortet mot Åby.

Matchen spelas i Vänersborg, startar klockan 19 och följs via Elitrapport eller Bandygrytan.