Viktor Törner och VIktor Lindqvist

Inför Vänersborg: Viktor Lindkvist tror detaljerna avgör

Viktor Lindkvist har gjort mål i de två senaste hemmamatcherna. Han tror på en jämn match mot Vänersborg där detaljerna blir avgörande.

Viktor Lindkvist har gjort mål i de två senaste hemmamatcherna. Han tror på en jämn match mot Vänersborg där detaljerna blir avgörande.

Det är med delade känslor Viktor Lindkvist sammanfattar fredagens förlust mot Villa Lidköping.
– Så är det. Å ena sidan gör vi en bra match, inte minst med tanke på att vi saknar några spelare. Vi är skapligt nära att ta en poäng. Men när matchen ska avgöras i slutet räckte vi inte riktigt till och då är såklart bittert att inte få något med sig hem, säger Lindkvist som fick spela vänsterhalv under delar av matchen när Jesper Hvornum tvingades kliva av.
– Jag har spelat halv förr, men det var många år sedan och på en annan nivå. Det blev till att fokusera på defensiven och positionsspelet. Det var ju rätt skapliga spelare jag hade emot mig igår.

Lindkvist pratade inför säsongen om att det skulle bli en stor omställning att gå från Allsvenskan till Elitserien. Men nu tycker han att han kommit in i det allt bättre.
– Dels är det såklart bättre spelare jag möter. Men det har också varit mycket nytt med positioner på banan och lära sig hur medspelarna beter sig i olika situationer. Allt det börjar komma nu och jag känner mig allt mer bekväm där ute.

En annan skillnad är det täta matchandet. Matchen mot Vänersborg söndagseftermiddagen blir den tredje på fem dagar.
– Det är en stor skillnad. Men vi tränade lätt idag (lördag) och det såg ut som att alla var fräscha. Jag tycker också att vi haft ett rätt bra spelschema som inte slitit allt för mycket.

VBK och Vänersborg har båda spelat in 17 poäng under de 16 matcherna i Elitserien. För närvarande ligger Vänersborg sjua och VBK åtta tack vare bättre målskillnad.

Matchen i Vänersborg var en tät match som VBK vann efter att Adam Rudell gjort 3-2 på hörna och Daniel Johansson kontrat in 4-2. Lindqvist förutspår en ny tuff match och tror att detaljer blir avgörande.
– De har många bra skridskoåkare som det gäller att få stopp på. Kan man sedan dra in en hörna eller två har man satt sig i ett bra läge. Hade vi vunnit hörnorna med 1-0 igår istället för att förlora dem med 1-0 hade vi haft 3-3, säger Viktor Lindkvist som i de två senaste hemmamatcherna gjort mål på frislag respektive hörna.

– Tittar man på tabellen är det en viktig match och jag hoppas vi kan göra en riktigt bra match.

Se matchen på Bandyplay

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 8:a 16 8 1 7 69 65 17
Vän 7:a 7 8 1 7 72 59 17

Fem senaste VBK
Villa (b) 2-4
Frillesås (h) 8-2
Motala (b) 4-2
Motala (h) 4-5
Frillesås (b) 4-2

Fem senaste Vänersborg
Frillesås (b) 11-4
Villa (h) 2-7
Edsbyn (b) 4-5
Edsbyn (h) 1-3
Frillesås (h) 5-2

Senaste möten:
28/11/2018 Vänersborg – VBK 2-4
7/2/2018 VBK – Vänersborg 5-3

Bäste målskytt
VBK: Adam Rudell 13
Vänersborg: Joakim Hedqvist 20

Flest Assist
VBK: Pontus Vilén 12
Vänersborg: Robin Öhrlund 21