Inför Villa med Emil Fedorov

Svenska cupen går vidare - för VBK:s del väntar Villa i Lidköping.

Villa har inlett cupen med att besegra Frillesås med 6-3 och Motala med 7-4. I matchen mot Motala vara det gästernas målvakt som var främsta anledningen till att Villa inte vann betydligt större. 

Villa är storfavorit till att ta en av två slutspelsplatser i den södra gruppen. Det är trots allt till stora delar det lag som nästan gick igenom förra säsongen utan att förlora. Två Alexandrar, Karlgren och Härndahl, har flyttat till Uppsala och Tobias Augustsson har flyttat hem till Villa. Annars är det som vanligt, Christoffer Edlund gör en massa mål, inte sällan framspelad av Johan Löfstedt. Han som förut hette Johansson har gift sig och heter numer Martin Hammarberg, men håller fortfarande ihop försvaret. 

 

VBK är åtminstone när detta skrivs på lördagskvällen friska och hela, pigga och krya och åker till Lidköping med gott mod. Emil Fedorov gjorde det avslutande 3-1 mot Hammarby och säger såhär om matchen mot Hammarby
– Första halvlek var vi sökande och vi anföll för mycket ensamma i första halvlek. Vi snackade ihop oss i halvtid och andra halvlek var så mycket bättre. Vi hittade varandra, vi hjälpte varandra och jag tycker att vårt offensiva spel var grymt. 

Nu möter ni Villa – hur kommer det att märkas att de tränat i en dryg månad på stor is?
Det är klart att det är en skillnad att ha tränar så länge och så mycket på stor is som de gjort. De har också spelat någon match mer, men det är inte så länge sedan vi spelade match. Det ska bli kul att möta dem. 

Mot Hammarby pressade ni i perioder högt – kommer ni våga pressa lika högt mot Villa?
Vågar gör vi nog, men sedan får vi vad Sigge tänkt och vad det blir för matchplan. Själv känner jag att det bara är upp och trycka.

Är det roligare att spela ett högt försvarsspel?
Jag tycker generellt att det är roligare. Men det beror ju lite på hur det blir. I vissa matcher får man inte tag i dem och då blir det jobbigt. Men i matcher där det funkar får man energi. Det är roligt att bryta deras anfall på ställen där det inte är så långt till deras mål.

Matchen spelas klockan 15, och är man inte i Lidköping men ändå vill se matchen finns goda möjligheter. Matchen kan nämligen ses på:
Vetlanda-Posten
Bandypuls
Expressen

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se