Albin Rehnholm

J20 finalklart

För femte året i rad kommer våra juniorer spelar SM-final. Det står klart efter seger med 5-2 hemma mot Edsbyn.

VBK hade en ledning med 3-1 att gå på efter första matchen i Edsbyn. Ledningen krympte till uddamålet redan efter elva minuter då Edsbyn genom Patrick Backman gjorde matchens första mål. Det dröjde emellertid inte länge innan VBK kunde kvittera. Precis som uppe i Edsbyn visade sig fasta situationer vara viktigt. På hörna gjorde Isak Karlsson 1-1. Samme Karlsson gjorde senare i halvleken 2-1 och gav därmed sitt lag ett bra utgångsläge inför dubbelmötets avslutande halvlek.
– Vi har släppt in första målet mot Edsbyn i alla matcher den här säsongen, säger Albin Rehnholm.
– Men vi tuggade på och stressade inte upp oss. Vi vet att är bra och att vi kommer göra mål. Sedan är det skönt att ha så bra skyttar som vi har. När vi satte hörnan till 1-1 tog vi kommandot.

VBK gick ifrån
Efter halvtidsvilan kom ännu ett hörnmål från VBK:s sida genom Andreas Bergdahl. Då var uppförsbacken lång för Edsbyn som behöver göra minst fem mål för att gå vidare till final. Mot försvarsstarka VBK var det en övermäktig uppgift för de rödblå gästerna. De lyckades reducera till 2-3, men två avslutande mål av Jonathan Svensson och Pontus Nordström innebar seger med totalt 8-3 för VBK.
– Skönt att vara i final. Det har varit lite press på oss, eftersom alla man pratat med sagt att vi kommer vinna guldet lätt. Att vi skulle gå till final lätt. Dessutom har vi ju spelat final de senaste åren och man vill inte göra det sämre i år, säger Albin Rehnholm som nästa fredag har chans att vinna sitt tredje juniorguld. I finalen väntar Villa Lidköping som i sin semifinal besegrade Vänersborg med totalt 7-2.
– Villa är ett jättebra lag. Sedan påverkas de ju lite av om de har med alla sina spelare, främst Joel Broberg men också William Arwidsson. Men vi har slagit dem både med och utan Joel Broberg. Vi vet att vi kan och ska slå Villa.

”Jättekul att VBK ville ha mig”
Fram till finalen väntar fortsatt träning med juniorlaget. Sedan A-lagets säsong tog slut har de som får spela juniorslutspelet tränat med juniorlagen.
– Vi fortsätter träna som vi gjort. Vi pratar och tänker så att vi har allt klart för oss när vi kommer upp dit. Vi bygger en trygghet nu, säger Albin Rehnolm som för inte så länge sedan skrev på ett nytt tvåårskontrakt med VBK.
– Det är jättekul att VBK vill ha mig och ville skriva kontrakt. Jag hade inga ambitioner att gå någon annanstans, så det var skönt att jag fick ett erbjudande.

Att han skulle få ett erbjudande kan ingen som sett honom under säsongen ifrågasätta. Ytterhalven har figurerat i flertalet av A-lagets matcher och fått beröm för sina insatser. Såhär säger han själv:
– Jag fick mer speltid än jag trodde jag skulle få. Jag fick vara med i nästan alla matcher, och fick till och med starta några. Det har hjälpt mig mycket i min utveckling.

Fredagen den 22 mars gör Albin Rehnholm sin sista match som junior. Därefter får han fortsätta utvecklas i A-laget.