Jens vann 30 000 kr i VBK:s Andelslotteri

Jens Nilsson (längst ned till höger i bilden ovan) har varit engagerad på olika sätt i VBK under många år och den här månaden säger vi stort grattis till Jens som har vunnit 30 000 kr i VBK:s Andelslotteri!

Grattis Jens Nilsson till storvinsten i VBK:s andelstips!
– Tack!

Hur är känslan när man vinner 30 000 kr?
– Riktigt bra! Jag har ju i många sammanhang marknadsfört VBK:s andelslotteri just för att vinstchansen är så hög. Jag tror att fler skulle köpa andelar om de insåg det. Därför känns ju en vinst extra bra, som ett bra bevis för den tesen om inte annat.

Du är en av många som ideellt arbetar inom VBK. Varför väljer man att lägga sin tid på just VBK?
– Jag var inte någon stor bandyentusiast i yngre ålder. När jag sedan skulle börja plugga och flyttade ifrån Vetlanda så blev det viktigare med någon slags identitet, och då låg bandyn nära till hands. Vetlanda är ju bandy för många människor, inte bara i Vetlanda. Flyttar man till Skåne som jag, så är bandy dessutom ganska exotiskt. Under åren som gick blev bandyn ett sätt att hålla kontakt med vänner, både i Vetlanda och de som flyttat åt andra håll. Intresset växte successivt, och efter 20 år i exil flyttade jag hem till Vetlanda igen härom året. Jag har väldigt få av mina gamla vänner kvar i Vetlanda idag, och då fyller bandyn återigen en viktig roll. Engagerar man sig så skapar man nya kontakter och får vara del av ett positivt sammanhang. Det gäller såklart även om man skulle engagera sig i någon annan förening. Visst tar det lite tid i anspråk ibland, men jag tycker att man får mycket tillbaka.

Hur ska vi locka fler till att vilja hjälpa till inom klubben?
– Vi ska hjälpas åt att prata gott om VBK givetvis! Man kan ju inte tvinga människor att arbeta ideellt. Det måste komma av att vi som redan gör det ser till att nya som kommer in känner sig välkomna. Att man är trevlig och visar uppskattning mot varandra, vare sig man gör mycket eller lite. Människor som trivs i VBK är nog den bästa marknadsföring vi kan få. Vem vill inte vara med i en trevlig gemenskap?

Silly Season pågår för fullt. Vad tror du om VBK 2020/21?
– När det kommer till det sportsliga så är jag den borne pessimisten. Jag går in till varje match med känslan att vi ska förlora… Men självklart är jag förväntansfull. Det känns väldigt skönt att vi har en så pass komplett trupp redan nu, och att Jocke kom hem är ju fantastiskt. Sen kommer nog inte denna silly season likna någon annan. Det kommer nog att dröja ett bra tag innan vi ser hur styrkeförhållandena i elitserien egentligen ser ut inför nästa säsong.

Vilket är ditt bästa minne från åren som VBK-supporter?
– Jag har väl inte varit någon jätteflitig bortasupporter, men de allra flesta bortaresor man varit på har varit väldigt roliga. Många bussresor upp till Zinkensdamm har det till exempel blivit genom åren. Nästan alltid har vi förlorat, men det visste jag ju ändå redan innan… Gemenskapen och känslan på bussen och på puben innan match har varit fantastiskt många gånger. Förlorar man så förlorar man ihop. Vinner man är alla glada. Jag måste börja åka på fler bortamatcher.

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se