Joakim Andersson är hemma igen

Landslagsanfallaren Joakim Andersson är klar en återkomst i Vetlanda Bandyklubbb och kommer spela de tre närmaste säsongerna i moderklubben. "Jag ser fram emot att komma hem till Vetlanda" säger den hemvändande skyttekungen.

27-årige Joakim Andersson återvänder till moderklubben Vetlanda BK efter två säsonger i Villa Lidköping där han vann SM-guld 2019 och spelade final så sent som i lördags. Någon närmare presentation behöver inte den VBK-fostrade landslagsanfallaren som slutade trea i Elitseriens skytteliga säsongen som gick.
– Det har aldrig funnits någon tvekan om att skulle jag spela någon annanstans än Villa så är det i Vetlanda. Det finns många bidragande orsaker till varför jag flyttar hem, men jag har saknat min sambo, min familj och vänner och inte minst att spela bandy i Vetlanda vilket jag ser väldigt mycket fram emot, säger Joakim Andersson.

Joakim hade ett år kvar på kontraktet med Villa Lidköping, men en klausul möjliggjorde att avsluta kontraktet efter den nyligen avslutade säsongen vilket Joakim gjorde för att kunna återvända till VBK.
– Nu känns det bara bra efter att ha tagit beslutet, det har varit mycket fram och tillbaka men det här beslutet är helt rätt för mig. Jag ser fram emot att komma hem till Vetlanda på heltid och spela på Sveriges bästa is igen.

VBK:s tränare Mattias Rehnholm är naturligtvis nöjd med att få en landslagsspelare i truppen.
– Det är väldigt roligt att få in honom i laget. Han är ju en landslagsanfallare som är en fantastisk omställningsspelare och som verkligen hotar motståndarnas försvar, säger Rehnholm. 

För Vetlanda BK är värvningen viktig och Andersson är en i raden av spelare som nu väljer att vända hem till klubben.
– Det är givetvis en drömvärvning på alla sätt och vis. Dels är Jocke en fantastiskt bra spelare, och en väldigt bra person att ha i ett lag och i en förening. Sedan är det såklart roligt att ytterligare en spelare väljer att återvända till klubben. Förra våren kom Pontus Blomberg och Patrik Johansson tillbaka, nu kommer Jocke och Filip Bringe (som presenterades igår av VBK) tillbaka. Det har varit viktigt för oss att vara attraktiva när dessa spelare är tillgängliga och vi är glada att kunna få se dem i VBK igen, säger Andreas Söderman i VBK:s styrelse. 

VBK och Joakim Andersson är överens om ett avtal som gäller över tre säsonger. 

Fakta: Joakim Andersson
Född: 3/3 1993
Moderklubb: Vetlanda BK
Meriter: 203 matcher, 239 mål för Vetlanda BK 2011-2018. JSM-guld 2011, Årets junior 2012, SM-guld 2019. VM-spelare 2016, 2018, 2019.

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se