Joakim Andersson fortsätter i VBK

Vetlanda Bandyklubbs lagkapten Joakim Andersson har bestämt sig för att förlänga med VBK över ytterligare två säsonger. "Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas med laget" säger Andersson.

Joakim Andersson återvände till moderklubben Vetlanda BK för tre säsonger sedan efter att ha gjort två säsonger och vunnit ett SM-guld med Villa Lidköping. När kontraktet nu går ut efter den avslutade säsongen så har det varit en tids funderade från Joakims sida, men nu har han tagit beslutet att fortsätta i VBK.
– Det har aldrig varit ett alternativ att flytta från Vetlanda och på den senaste tiden har det växt fram allt mer att jag vill fortsätta spela. Jag har ett jobb som tar mycket tid och vi väntar vårt andra barn, men jag känner ett väldigt stort stöd från min sambo hemifrån och då kunde jag till slut bestämma mig för att förlänga med VBK, säger Joakim Andersson.

Den gångna säsongen gjorde Jocke 34 mål på 26 matcher i Elitserien och slutspel, trots att han drogs med skador under serien. Både för Jocke och laget var det en mycket positiv säsong som givetvis ökar motivationen för framtiden i VBK. 
– Jag hade en liten period med skador men det känner jag är under kontroll och överlag var det en väldigt rolig säsong. Jag tycker att det var första gången vi verkligen konkurrerade på riktigt i en kvartsfinal och det verkar som att vi kommer kunna bygga vidare med samma lag och det känns väldigt bra. Vi har en rolig stomme med låg snittålder och även om förväntningarna kanske ökar utifrån på oss så ser jag fram emot att fortsätta utvecklas med laget.

Under säsongen klev Joakim upp på andra plats bland VBK:s bästa målskyttar och är nu 62 mål bakom Jonas Claesson i jakten på att bli VBK:s främste genom alla tider.  
– Jag förlänger inte kontraktet för att slå Claesson och det är inget jag tänker på just nu, men det är klart att om jag närmar mig och det blir realistiskt att faktiskt slå rekordet så hade det varit väldigt roligt och motiverar mig ytterligare, säger Joakim Andersson. 

Vetlanda BK är mycket glada över att lagkaptenen fortsätter i föreningen. 
– Utöver att vara målgörare så är Jocke en otroligt viktig spelare för laget och föreningen i egenskap av lagkapten och ledare. Vi har haft bra samtal om vad han själv och föreningen vill framöver och vi är glada att Jocke tagit beslutet att gå i bräschen för den fortsatta satsningen, säger Andreas Söderman i VBK:s sportgrupp. 

Stötta VBK:s fortsatta lagbygge!

Just nu pågår en insamling vi kallar för Stolpe in-pengen, som ska hjälpa VBK till mer tur i kommande slutspel! Hjälp oss att bygga ett ännu starkare lag för nästa säsong och swisha minst 200 kr till 123-198 94 09. Tack för ditt stöd!

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se