Jocke: Känner verkligen att jag gjort rätt

Det har gått en månad sedan han spelade SM-final. Några dagar senare presenterades han som nygammal VBK-spelare. Nu har Joakim Andersson dragit igång träningen med Vetlanda BK.

– Jag mår väldigt bra. Det är kul att vara hemma, säger Jocke.

Träningen drog igång i förra veckan. Men det är lite av en mjukstart, med tre pass i veckan. Det är också speciella träningar när spelarna försöker spendera så lite tid som möjligt i omklädningsrummet, komma ombytta till träningar och bara träna utomhus. Men framför allt verkar Joakim Andersson glad över att vara tillbaka. Lägenheten i Lidköping ska säljas under våren och han känner sig hemmastadd i den nygamla miljön.
– Det känns verkligen som att jag gjort rätt. Jag trivs bra i Vetlanda och jag ser mycket fram mot att spela i Vetlanda BK igen, säger Jocke som känner igen de flesta av spelarna.
– Det är väl de finska spelarna jag inte känner så väl och de är ju inte här nu, men annars känner jag igen de flesta.

Jocke är som bekant tillbaka efter två säsonger i Villa Lidköping. Han gjorde under sina två säsongen där 107 mål (62+45) och slutade förra säsongen tvåa i Elitseriens poängliga. Förra säsongen han spelad i VBK gjorde han 56 mål och VBK-supportrarna hoppas naturligtvis på något liknande nu. Några siffror vågar han inte lova, men det låter onekligen lovande när han säger att han hoppas vara bättre än när han senast spelade i VBK.
– Det är såklart svårt att säga. I Villa har vi spelat mycket mot låga försvar och haft ett lite annat spel som gjort att jag behövt utveckla andra delar av mitt spel. Det var delvis därför jag lämnade, för att utvecklas. Så får vi väl hoppas att jag inte tappat för mycket av mina styrkor som jag använde här.

Och för den som till äventyrs glömt vilka styrkor Joakim Andersson har, visar vi nedan ett klipp med tre av de 239 mål han gjort för VBK. Hittills.

 

 

 

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se