Johan Löfstedt är tillbaka

Efter sex år i Villa Lidköping återvänder Johan Löfstedt till moderklubben Vetlanda BK. ”Vetlanda är hemma och i familjen har vi kommit fram till gemensamt att det är detta vi vill göra” säger Löfstedt.

2018 lämnade Johan Löfstedt Vetlanda och VBK efter att då spelat totalt 275 matcher för moderklubben sedan debuten 2001. Den nu 37-årige Löfstedt har under sina sex år i Villa spelat SM-final varje säsong och vunnit tre SM-guld, det tredje så sent som denna säsong efter finalsegern mot Västerås. Sedan tidigare har Johan även ett SM-guld från sin sejour i Sandviken 2012 samt VM-guld 2012 och 2017.

Efter åren i Lidköping har familjen bestämt sig för att flytta hem till Vetlanda och efter en tids dialog mellan VBK och Johan är det nu klart att han återigen kommer att spela för moderklubben under de två kommande säsongerna.
– Vi är väldigt glada att kunna presentera att en av Elitseriens bästa spelare är tillbaka i VBK. Johan är på en nivå där han med sin fart och genombrottsstyrka är unik i Sverige och vi ser det som ett fantastiskt tillskott till vårt lag med en så erfaren och fortsatt motiverad spelare. Vi hoppas givetvis att det inte bara gör laget starkare utan att Johans erfarenhet även utvecklar de unga spelarna vi har i truppen, på samma sätt som vi har sett honom göra både tidigare i VBK och senaste åren i Villa, säger Andreas Söderman i VBK:s sportgrupp.

VBK:s tränare Sergei In-Fa-Lin ser också fram emot att återigen arbeta ihop med Johan Löfstedt.
– Väldigt roligt att Johan är tillbaka i VBK och vårt lag. Vi får en teknisk toppspelare med erfarenhet av att spela stora matcher och som kommer direkt till oss från Sveriges bästa lag, säger Sigge.

Värvningen av Johan Löfstedt sker i enlighet med VBK:s strategi om att bygga laget runt spelare med koppling till Vetlanda och som med sin erfarenhet ska kunna bidra till att utveckla laget ytterligare. Johan Löfstedt själv säger så här om beslutet att flytta hem till Vetlanda och att fortsätta karriären i VBK.
– Det känns fantastiskt bra och jag känner tacksamhet över att få komma hem igen, så jag är väldigt glad just nu. Jag har känt de senaste åren att Vetlanda är hemma och i familjen har vi kommit fram till gemensamt att det är detta vi vill göra, säger Johan och fortsätter:
– Samtidigt har jag inte tagit för givet att VBK vill ha mig tillbaka utan är väldigt glad över att få chansen. Jag vet att jag kommer behöva jobba hårt för att ta en plats eftersom jag är otroligt imponerad över vad laget presterade säsongen som gick med en mycket intressant grupp spelare och ett väldigt tydligt och bra ledarskap från Sigge.

Lyssna på podden Hela Kullen där Johan Löfstedt i en längre intervju bland annat berättar om beslutet att flytta tillbaka till Vetlanda, de tuffa semifinalerna mot VBK och om varför VBK är bättre nu än på länge.

Välkommen hem, Johan Löfstedt!

Stötta VBK:s lagbygge inför nästa säsong genom att bli medlem i 1992-klubben. Läs mer och bli medlem här!

Vetlanda Bandyklubb
info@vetlandabk.se