Jonathan Svensson tillbaka i VBK

VBK presenterar i dag vårens första nyförvärv. 21-årige Jonathan Svensson återvänder efter två säsonger i moderklubben Åby/Tjureda.

Jonathan debuterade i VBK:s A-lag redan 2017 men efter säsongen 2018/2019 lämnade Jonathan VBK för att spela med moderklubben Åby i Elitserien. Det har därefter blivit en säsong i Allsvenskan där Jonathan blev tvåa i seriens poängliga med 44 poäng, varav 30 assist.

Nu blir det en återkomst till VBK, där Jonathan har skrivit på för tre raka år.
– Det känns riktigt roligt att vara tillbaka i VBK och ha bestämt att det är här jag ska spela de kommande tre åren för att etablera mig som en drivande spelare i VBK och Elitserien. Det är kul att vara tillbaka i en förening där man känner många och det gör det ännu enklare att komma in i laget, säger Jonathan Svensson.

Tidigare har Jonathan Svensson spelat 30 matcher och gjort 5 mål i Elitserien för VBK. Under juniortiden i VBK blev det också flera SM-guld i P18 och P20 och dessutom utsågs Jonathan till Årets pojkspelare i Svensk Bandy säsongen 2016/2017.
– Jag är nog samma typ av spelare som senast jag var i VBK men jag har under tiden i Åby utvecklat mitt lyrspel och mitt skott utifrån och det är delar jag kommer jag att bidra med i VBK, säger Jonathan.

För VBK är nyförvärvet en spelare som föreningen är glada att få tillbaka och att kunna utvecklas tillsammans med under de kommande tre säsongerna.
– Jonathan är en spelare vi gärna ville behålla 2019, men som då valde spel med moderklubben i Elitserien. Efter ett skadefyllt första år så hade Jonathan en fantastiskt fin utveckling under säsongen som gick och var den drivande spelaren bakom Åbys starka avslutning på serien och det är de kvaliteterna vi ser fram emot att få tillbaka till VBK. Jonathan passar bra in i gruppen och är en mycket seriös spelare som vi tror kommer vara viktig för framtiden i VBK, säger sportgruppens Andreas Söderman.

Välkommen tillbaka till VBK, Jonathan Svensson!

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se