Jubileumsboken – VBK 75 år

På nyårsdagen 1945 spelade Vetlanda Bandyklubb sin allra första match. Flugeby stod för motståndet och matchen på Kvarndammen i Vetlanda slutade 4-4. 75 år senare kan Vetlanda BK se tillbaka på en imponerande historia som innehåller 7 SM-finaler, 3 SM-guld, 1 Europacuptitel och 17 ungdomsguld.

Gulsvarta hjärtan berättar om de klassiska matcherna, de färgstarka profilerna och de bortglömda anekdoterna. Från bildandet på Brandels konditori, via det sensationella avancemanget till allsvenskan 1960 och storhetstiden på 80- och 90-talen, fram till de senaste årens framgångar för ungdomslagen. Det bjuds på dramatik i Forserum, heta derbyn mot Nässjö, hårda bataljer med Boltic och guldfirande på Söderstadion och Studenternas.

Gulsvarta hjärtan har ett rikt bildmaterial och ett utförligt statistikkapitel. I boken intervjuas några av klubbens allra största profiler, däribland Jonas Claesson, Per Lennartsson, Patrik Johansson, Curt Einarsson, Lars Forssell, Sami Laakkonen och Johan Löfstedt. Boken bygger på en genomgång av över 3 500 tidningsartiklar och närmare 40 timmars intervjuer.

Beställ ditt exemplar genom att fylla i formuläret nedan.

Boken finns också att köpa vid VBK:s hemmamatcher, på VBK:s kansli, på Björns Bokhandel, ICA MAXI och Kontorsspecial.

Beställ boken!

Gulsvarta hjärtan – berättelsen om Vetlanda BK finns nu till försäljning.

Pris: 249 kr

Beställ Gulsvarta Hjärtan via formuläret så återkommer VBK till dig med bekräftelse samt information om betalning och leverans. Genom att skicka in formuläret förbinder du dig till att betala enligt din beställning. OBS! Använd endast formuläret om du önskar få boken hemskickad. I övrigt hänvisar vi till våra försäljningsställen vid VBK:s hemmamatcher, på VBK:s kansli, på Björns Bokhandel, ICA MAXI och Kontorsspecial.

Beställ Jubileumsboken med hemleverans här

Genom att skicka in din beställning ger du ditt samtycke till att Vetlanda Bandyklubb hanterar dina personuppgifter för att kunna ta emot din beställning och leverera Jubileumsboken till dig. Vetlanda Bandyklubb sparar dina personuppgifter tills boken har blivit levererad. 

Om författarna

Kristian Lönner

Kristian Lönner är född och uppvuxen i Vetlanda och tog 2009 examen från Journalisthögskolan. Han har därefter bland annat arbetat på Sveriges Radio, Mitt i Stockholm och Lärarnas Tidning. 2010 publicerade han sin debutbok ”Jamaica – Sverige, tur & retur” som handlar om reggaemusikens etablering i Sverige. Kristian har troget följt VBK från läktarplats sedan han såg sin första SM-final 1991 och skriver nu för VBK:s hemsida.

Daniel Engström Stenson

Daniel Engström Stenson är född och uppvuxen i Vetlanda. Han har skrivit flera reportage för Magasinet Bandyportföljen, varit skribent och redaktör på Svenska Fans bandysida och skriver nu för VBK:s hemsida. Han såg VBK slå Villa Lidköping med 2-0 i januari 1991 och har sedan dess följt VBK intensivt.