SM-guld 1992

Guldjubel efter Vetlanda Bandyklubbs SM-guld 1992.

Jubileumsboken – VBK 75 år

Säsongen 2019/20 firar Vetlanda BK 75 år. Resan från det första mötet på Brandels konditori, via första matchen mot Flugeby, till allsvenskan, SM-guld och ungdomsguld innehåller många fantastiska berättelser.

I boken Vetlanda BK 75 år kommer de att berättas. Läsaren får ta del av hur Vetlanda lyckades gå från division 4 till allsvenskan på tre år, hur klubben gick från lindansarlag till att under tio säsonger spela sju SM-finaler och hur VBK därefter har blivit Sveriges mest framgångsrika klubb på juniorsidan. Läsaren bjuds också på intervjuer med flera av de stora spelarna och ledarna som fostrats i eller tillhört Vetlanda BK under dessa 75 år.

Boken kommer att vara färdig lagom till jul 2019 och nu har du möjligheten att förhandsboka ditt exemplar!

Förhandsboka och säkra bokens utgivning!

För att säkra att boken kommer ges ut behöver projektet finansiering genom förhandsbokningar. Därför ger vi dig nu möjligheten att förhandsboka ditt exemplar av boken på två olika nivåer, antingen genom att beställa boken i sig eller genom att samtidigt ge ett extra stöd till projektet.

Betalning av boken sker via faktura eller swish under hösten 2019.

Jubileumsboken

Du garanterar ditt exemplar av Jubileumsboken med avhämtning på kansliet i Hydro Arena, alternativt får boken hemskickad mot fraktkostnad.

Pris: 249 kr

Jubileumsboken Premium

Du garanterar ditt exemplar av Jubileumsboken och får den hemskickad före alla andra. Som tack kommer ditt namn att finnas med i jubileumsboken (valfritt). Du får dessutom en inbjudan för två personer till releasefesten av boken som hålls i samband med en av VBK:s hemmamatcher i Elitserien.

Pris: 1 000 kr

Förhandsboka Jubileumsboken via formuläret så återkommer VBK till dig med bekräftelse samt information om betalning och leverans. Genom att skicka in formuläret förbinder du dig till att betala enligt din beställning.

Förhandsboka Jubileumsboken här

Genom att skicka in din beställning ger du ditt samtycke till att Vetlanda Bandyklubb hanterar dina personuppgifter för att kunna ta emot din beställning och leverera Jubileumsboken till dig. Vetlanda Bandyklubb sparar dina personuppgifter tills boken har blivit levererad.

Om författarna

Kristian Lönner

Kristian Lönner är född och uppvuxen i Vetlanda och tog 2009 examen från Journalisthögskolan. Han har därefter bland annat arbetat på Sveriges Radio, Mitt i Stockholm och Lärarnas Tidning. 2010 publicerade han sin debutbok ”Jamaica – Sverige, tur & retur” som handlar om reggaemusikens etablering i Sverige. Kristian har troget följt VBK från läktarplats sedan han såg sin första SM-final 1991 och skriver nu för VBK:s hemsida.

Daniel Engström Stenson

Daniel Engström Stenson är född och uppvuxen i Vetlanda. Han har skrivit flera reportage för Magasinet Bandyportföljen, varit skribent och redaktör på Svenska Fans bandysida och skriver nu för VBK:s hemsida. Han såg VBK slå Villa Lidköping med 2-0 i januari 1991 och har sedan dess följt VBK intensivt.