Juniorer tränar med A-laget under försäsongen

Traditionsenligt så har VBK bjudit in ett antal juniorer till att träna med A-laget under försäsongen.

I vintras gjorde Alex Gustavsson och Ludvig Tejmark debut för VBK i Elitserien och båda dessa spelare är nu med varje träning under försäsongen. Även Vilgot Lindh var med på bänken i Elitserien förra säsongen och det har även målvakten Alexander Nilsson varit tidigare säsonger, två spelare som nu också är med på A-lagsträningarna. Även Lukas Corin och Ludvig Hägglöf tränar med A-laget och målvakten Emil Lindvall har också gjort pass med laget så här långt. Samtliga spelare är födda 2007 utom Alexander Nilsson som är född 2006.

VBK:s tränare Sigge In-Fa-Lin är glad att föra vidare traditionen med att ge juniorer chansen på försäsongen och gläds åt framstegen som spelarna gör på träningarna. 
– Roligt att flera av de duktiga spelarna från VBK:s ungdomsverksamhet med sin attityd och förmåga fått möjligheten att utvecklas med A-laget, säger Sigge. 

Ingen av juniorerna har ännu A-lagskontrakt med VBK inför nästa säsong och försäsongen är bland annat en del av den processen. 
– Vi låter de här spelarna nu får visa upp sig på träningarna och utvärdera utvecklingen tillsammans med Sigge och Oliver under sommaren och inför att vi går på is. Vi siktar på att ha minst en junior med A-lagskontrakt men vi får se exakt hur vi gör framöver och det viktiga är ju också att dessa spelare kommer väl förberedda till juniorlaget, säger sportgruppens Andreas Söderman. 

Eric Jältborn på utvecklingsavtal i Tranås

Förra säsongen var Eric Jältborn junior i VBK men kliver nu upp som förstaårssenior med A-lagskontrakt. Under säsongen kommer Eric även att spela med Tranås BoIS på utvecklingsavtal för att få möjligheten till bästa möjliga utveckling med seniorspel både i Elitserien och Allsvenskan.

Tranås har utöver Philip Lennartsson även värvat förstaårssenior William Reuser från VBK.

Vetlanda Bandyklubb
info@vetlandabk.se