”Känns surt”

VBK gjorde en bra match i Edsbyn, men till några poäng räckte det inte.
– Det känns surt, säger Pontus Vilén i bussen på väg hem.

– Jag tycker vi gör en ganska bra match, och får dem i gungning. Särskilt i första är vi riktigt bra, och skapar många omställningslägen. I andra tar de kanske över lite mer, de kliver högt på oss och pressar oss en del, menar Vilén som tillhörde en av dem som fick mer ansvar och speltid när Johan Löfstedt tätt inpå match tvingades lämna återbud. Två målgivande passningar blev det för Pontus.
– Det är klart att det är ett avbräck, han är vår bäste spelare. Men då blir det upp till oss andra att ta mer ansvar och alla kändes riktigt taggade när domaren blåste igång.

Assisterande tränare Jonas ”Skorven” Persson tycker liksom Vilén att VBK gjorde en bra match, där laget står upp bra mot svenska mästarna i 80 minuter, utan Johan Löfstedt och Philip Lennartsson.
– Det är synd att vi inte får med oss en poäng. Det är många som kliver fram idag. Blomberg driver spelet idag, och Jocke och Putte är vassa framåt.
– Sedan finns det såklart grejer vi kan göra bättre. Släpper man in sju mål finns det saker i defensiven som kan förbättras, säger Skorven som såg matchen på TV och tätt efter matchen skickade sin rapport till tränarkollegorna Patrik Johansson och Andrej Sannikov.
– Man ser inte allt på TV, men man får lite andra vinklar och ser repriser. Men oftast har vi samma syn på matchen.

Nu väntar ett kortare uppehåll över nyårshelgen innan nästa utmaning väntar för VBK – i form av Sandviken hemma i Sapa Arena.
– Det är roliga matcher nu. Det märks idag att Edsbyn är ett riktigt bra lag. Samtidigt är det skönt att se att vi kan mäta oss med dem, avslutar Pontus Vilén.