Kent Edlund slutar i VBK

Efter en och en halv säsong som tränare i Vetlanda Bandyklubb väljer Kent Edlund att lämna föreningen efter att säsongen tog slut i måndags.

Kent Edlund återvände efter många års frånvaro till VBK som en del av ledarteamet under säsongen 2021/2022 och tog sedan över som huvudtränare tillsammans med Sigge In-Fa-Lin inför den nu avslutade säsongen. Under Kent och Sigges ledning vann VBK bland annat åtta raka hemmamatcher och tog sig till kvartsfinal mot Västerås SK som slutade med två sudden death-förluster och 1-3 i matcher.

Nu väljer Kent att lämna VBK och sluta som tränare.
– Till att börja med är jag fortfarande hedrad över att VBK ringde och ställde frågan i januari förra året och oerhört tacksam och stolt över det vi har gjort sedan dess. Under den här säsongen har samarbetet med Sigge och övriga ledare fungerat otroligt bra och det har varit så roligt att jobba med den här spelartruppen. Tyvärr känner jag att kombinationen av pendling från Jönköping och eget företagande är för svår att kombinera med bandyn en säsong till, så därför tackar jag nej till en fortsättning i VBK, säger Kent Edlund.

VBK arbetar med en ny lösning för ledarteamet kring A-laget när man nu behöver tacka för Kent Edlunds insats i föreningen.
– VBK är oerhört tacksamma för allting som Kent Edlund har gjort för VBK under dessa säsonger men även tidigare som både spelare och ledare. Vi arbetar med att hitta en ersättare för att kunna fortsätta det arbete och utveckling som Kent har bidragit med, säger Andreas Söderman i VBK:s sportgrupp.

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se