Klart för åttondelsfinal – då kan VBK spela

Det står nu helt klart att det för andra året i rad blir åttondelsfinal för VBK men inför den sista omgången finns det många olika möjligheter både vad gäller motståndare och speldag. Vi ger er alla förutsättningar.

Åttondelsfinalerna spelas på tisdag 18 februari och torsdag 20 februari. Lag 7 och 8 börjar på bortaplan mot lag 9 och 10 och sedan spelas returen på det andra lagets hemmaplan. Målskillnaden efter två matcher och där bortamål räknas högre är det som avgör vilka två lag som tar de sista platserna till kvartsfinalerna.

Det enda vi vet med säkerhet i dagsläget är att VBK och Motala kommer att vara två av de fyra lagen i åttondelsfinal. Mycket talar även för att Hammarby tar en plats då de har två poäng och bättre målskillnad än Sirius att gå på inför den sista omgången. Däremot är det helt öppet mellan Broberg och AIK om vilket lag som går direkt till kvartsfinal och vilket som får spela åttondelsfinal. 

Inför den sista omgången ligger VBK på nionde plats och får då möta lag 8, just nu Motala. Skulle tabellen stå sig så börjar VBK på hemmaplan på tisdag och avslutar på bortaplan på torsdag. Men under den sista omgången kan VBK klättra till plats 8 om man tar fler poäng mot Edsbyn än vad Motala gör mot Bollnäs vilket i så fall skulle innebära att VBK börjar på bortaplan istället. Skulle det bli förlust mot Edsbyn samtidigt som Hammarby vinner mot Broberg så blir VBK däremot tia i tabellen och får då istället möta lag 7, vilket blir AIK eller Broberg. 

Så ni förstår att det finns många olika möjligheter och därmed är det mycket som står på spel när VBK avslutar Elitserien mot klara seriesegrarna Edsbyn i morgon kl 15:00 i Hydro Arena. Missa inte avgörandet i serien och missa inte allt om åttondelsfinalerna som ni får så fort som möjligt efter matchslut i morgon!

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se