Pontus Blomberg och Simon Lundström

”Kommer blir fräna fighter”

VBK ställs i Kvartsfinalen mot Hammarby. Det står klart efter att slutspelsvalet genomförts under tisdagskvällen.
– Rätt logiskt att trean väljer sexan, säger VBK:s tränare Patrik Johansson.

Hammarby lyckades med nöd näppe behålla sin tredjeplats i tabellen när de hämtade in 1-5 till 5-5 under sista kvarten. Det innebar att Hammarby fick välja mellan VBK och Villa när det var deras tur att välja. Då föll valet på VBK.
– Jättekul att möta Hammarby. Det blir alltid roliga matcher mot dem och det var väntat att vi skulle väljas av de som kom trea. Det är klart att det är en jättetuff kvartsfinal, men det kommer bli fräna fighter, säger Pontus Blomberg om motståndet.
– Vi slog dem uppe i Stockholm. I ett slutspel börjar man på noll. Men vi vet att vi slog dem där uppe. Och de vet att vi slog dem.

Patrik Johansson tycker att VBK gjort två bra matcher mot Hammarby. I Vetlanda vann Hammarby med 6-3, efter att matchen länge stod och vägde.
– Det var under perioden vi hade många borta. Vi hade fyra juniorer på bänken men var med länge. I Stockholm gjorde vi en riktigt bra match, framför allt offensivt.

Blomberg och Johansson ger ungefär samma bild om vad Hammarby är för lag.
– De spelar med väldigt mycket passningar, och har många individuellt skickliga spelare som kan avgöra matcher, säger Blomberg.
– Bra lag, men många individuellt skickliga spelare, säger Johansson.

Pontus Blomberg har också klart för sig vad som kommer krävas av honom och hans lagkamrater för att slå ut Hammarby.
– Det kommer vara ett helt annat tempo jämfört med serien. Domarna kommer tillåta mer. Då gäller det att alla förstår vikten av att höja sig några nivåer. Det kommer krävas för att slå dem.