Kristian Thalin fortsätter i VBK över hela säsongen

Sedan 2016 har Kristian Thalin varit fystränare i VBK, framförallt under försäsongerna. Nu är det klart att Kristian kommer finnas med runt A-laget under hela säsongen 2019/2020.

Kristian Thalin har ansvarat för fysträningen under fyra försäsonger med mycket goda resultat. Förra säsongen fanns Kristian inte med runt laget under säsongen, men nu har VBK och Kristian kommer överens om ett samarbete som gäller för hela säsongen. Syftet med detta är att jobba kontinuerligt med spelarnas fysiska status med förhoppningen om att vara ännu starkare och bättre när de viktigaste matcherna i Elitserien och slutspelet spelas mot slutet av säsongen.
– Jag var ju med under säsongen för några år sedan och feedbacken var att det var tryggt att ha med mig, speciellt vid matcher och det kan göra att spelare med skadebekymmer kan spela hela matchen. Man märker alltid att rörlighet är en färskvara och det är lätt att skavankerna kommer fram. Tappar man rörligheten i höften så börjar ryggen ge vika till exempel, men nu har vi kommit in i bra rutiner och det ser väldigt bra ut, säger Kristian Thalin.

Avtalet gäller för resten av säsongen.

Kristian säger att spelarna har tränat bra under försäsongen och formen är god när laget nu börjar träna på is, först i Landsbro och i september i Hydro Arena. 
– Rent fysmässigt i gymmet så har det varit bra, jag säger det varje år men det är faktisk sant, de är starkare än någonsin. Det är kul med de som varit med hela tiden i fyra år, att se att det händer saker hela tiden, säger Kristian Thalin. 

Se videointervju med Kristian Thalin här nedan!

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se