Kristian Thalin

Kristian Thalin lämnar VBK för andra uppdrag som fystränare

Kristian Thalin har varit ansvarig för VBK:s fysträning sedan försäsongen 2016. Nu lämnar Kristian VBK för den här gången för bland annat engagemang som tränare i USA.

Inför försäsongen 2016 kom Landsbro-bördige Kristian Thalin in i VBK och tog över ansvaret för fysträningen. Därefter har det blivit tre försäsonger och två Elitserie-säsonger där Kristian haft ansvaret för utvecklingen av VBK-spelarnas styrka och fys. Dessutom har det blivit uppemot 1000 filmklipp på Kristians Instagram Stories, vilket har givit en unik inblick i VBK:s försäsongsträning för alla följare.

Efter att försäsongen som nyligen tog slut gick Kristian Thalins kontakt med VBK ut och nu väntar bland annat en resa på obestämd tid till USA. Kristian ansvarar också för försäsongsträningen för NHL-spelarna Niklas Hjalmarsson och David Ullström och ska bland annat under resan därför träffa spelarnas klubb Arizona Coyotes. Samtidigt har Kristian meddelat att han inte fortsätter som fystränare i VBK kommande försäsong på grund av andra uppdrag. Han har dock varit med och tagit fram ett program för fysträningen under säsong, både för laget som helhet och individuellt för spelarna och därmed finns hans planering med under säsongen.

Vi säger stort tack till Kristian Thalin för det arbete han gjort för VBK och A-lagsspelarna under de här tre säsongerna och önskar honom lycka till i framtiden!

I Vetlanda-Posten kan ni läsa en intervju med Kristian.