Långsiktighet, delaktighet och vardagsglädje

I syfte att bli tydligare vad Vetlanda Bandyklubb står för har föreningen antagit en ny vision och kärnvärden samt beslutat om en strategi för att organisera och utveckla föreningen.

Under de senaste säsongerna har Vetlanda Bandyklubbs styrelse arbetat med att utvärdera vår verksamhet på olika sätt för att hitta vilka områden vi behöver förbättra oss på men framförallt för att bli tydligare med vad föreningen står för och ska kännetecknas av. Detta har lett fram till att styrelsen under våren antagit en vision och kärnvärden för föreningen samt en strategi som ska vara ett levande verktyg som vi kan använda i hela föreningen för att sätta målsättningar i den gemensamma utvecklingen av VBK.

Det här är Vetlanda Bandyklubb

Vetlanda Bandyklubb är en förening som med delaktighet och långsiktighet kombinerar ungdomsverksamhet och elitsatsning. I över 75 år har vi med våra gulsvarta färger bidragit med vardagsglädje till spelare, ledare och publik och spridit vår hemstad Vetlanda över hela Sverige. Vi utövar en klassisk svensk vinteraktivitet och vill göra det till en självklar upplevelse av ett modernt samhälle.

Vår vision

Vetlanda Bandyklubb ska vara Höglandets mest populära vinteraktivitet att utöva och uppleva.

Våra kärnvärden

Vetlanda Bandyklubb ska kännetecknas av föreningens kärnvärden långsiktighet, delaktighet och vardagsglädje.

Strategi 4 Stjärnor

För att uppnå föreningens beslutade vision arbetar Vetlanda Bandyklubb utifrån en strategi som heter Strategi 4 Stjärnor. Strategin syftar till de tre stjärnor som sedan 2012 finns i föreningens klubbmärke och som symboliserar de tre SM-guld VBK till dags dato vunnit – med den långsiktiga strävan om ett fjärde SM-guld.

Läs mer om Strategi 4 Stjärnor här

Ladda hem fördjupad presentation av visionen och kärnvärdena här.