Lars-Åke Adolfsson

Lars-Åke ”Timpa” Adolfsson har gått bort

I söndags nåddes vi av beskedet att Lars-Åke ”Timpa” Adolfsson hade gått bort efter en tids sjukdom.

Nästan alla som varit i kontakt med bandy i Vetlanda har träffat Timpa. Under sin tid som spelare var han med i det VBK-lag som gick från division 4 till allsvenskan. Han gjorde sin första match i A-laget säsongen 1954/55.

Ändå är det för sina insatser för våra ungdomar som vi minns Timpa mest. Han har lärt barn åka skridskor, ordnat miniallsvenskan för femteklassare och sett alla de stora VBK-stjärnorna som små. Under många år var han engagerad i föreningens ”Bandykul” för de allra yngsta. Han var också, även denna säsong, ansvarig för projektet ”Skridskor på skoltid” som är ett samarbete med Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Timpa var en ”eldsjäl” i ordets rätta bemärkelse. Våra tankar går till Karin och övriga familjen. För att hedra minnet av Timpa kommer vi att ha en tyst minut i samband med matchen mot Hammarby 17 december.

På bilden ses Timpa när han tog emot en Hedersplatsstjärna i Vetlanda våren 2017.

Styrelsen Vetlanda Bandyklubb

Andreas Söderman