Lennartssons säsong över

Säsongen är över för VBK:s lagkapten Philip Lennartsson. Axelskadan han ådrog sig mot AIK kräver runt tre månaders rehabilitering.

Det var under fredagens segermatch mot AIK (13-12) som Philip Lennartsson ådrog sig en axelskada i samband med en närkamp. Efter röntgen och konsultation med läkare står det klart att det med största sannolikhet inte blir något mer spel för VBK:s lagkapten under säsongen 2020/2021. En led i axeln är skadad liksom ledbanden runtomkring. Eventuellt kan det krävas operation men oavsett operation eller ej beräknas skadan kräva ungefär tre månaders rehabilitering. 

– Det känns hemskt tråkigt att för andra säsongen i rad missa slutdelen av en säsong. Skadan uppstod i en typ av situation som sker flera gånger per match men den här gången hade jag otur, säger Lennartsson.
– Laget går in i en fas med många roliga matcher och det känns trist att inte få vara med då. Men jag hoppas mina lagkamrater tar vara på läget vi skaffat oss och att det blir en lång säsong.
– Jag vill också tacka alla sponsorer och supportrar som genom sitt stöd gjort det möjligt för oss att genomföra den här mycket speciella säsongen. Hoppas att ni fortsätter stötta oss!

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se