Marcus Karlsson tilldelades Åke Svedboms Ungdomsledarpris för Vetlanda BK

Det traditionsfyllda priset Åke Svedboms Ungdomsledarpris tilldelas i år Marcus Karlsson.

Marcus har sedan säsongen 2014/15 med stor entusiasm varit ungdomsledare i Vetlanda BK. Började som ledare för Bandykul som är för de yngsta och där det viktiga är att barnen får leka genom att åka skridskor och kanske bli bandylirare framöver. Under senare år har Marcus varit tränare för U10-U12.

Som bandyspelare har Marcus representerat moderklubben Vetlanda BK, Skirö AIK, Skirö/Nävelsjö BS, Målilla GoIF och Öjaby IS.

Marcus har också en lång karriär inom fotboll. Spelade 334 matcher för Hvetlanda GIF 1992-2006, har även spelat för Näshults IF och Holsby SK. Är sedan flera år ungdomsledare också i fotboll. Idag ledare för HvGIF-P07.

Åke Svedbom var en av grundarna till Vetlanda Bandyklubb och ritade också klubbmärket.

Grattis till utmärkelsen, Marcus!

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se