Match 200 för Blomberg mot Edsbyn

Pontus Blomberg gör match 200 i VBK-tröjan när laget åker till Edsbyn för match på tisdagskvällen.

VBK tog sig tillbaka på vinnarspåret efter en säker 7-0-seger i derbyt mot Åby/Tjureda. Edsbyn däremot, de halkade av sitt vinnarspår, efter en förlust med 4-1, på Sävstaås mot Bollnäs. Med svansen mellan benen åkte de hem till Ön, där de nu suttit och slickat såren och gjort sig redo för ny jakt på tisdag kväll. Då kommer nämligen Vetlanda BK dit.

Målglada Edsbyn

För Edsbyn är ett jagande lag. De jagar Villa Lidköping i toppen av tabellen. De jagar revansch efter förlusten mot Bollnäs. Och de jagar mål! Elitseriens målgladaste lag har i flertalet matcher inte visat motståndarna någon nåd. Eller vad sägs om 10-1 mot Broberg, 6-1 mot Sandviken, 10-4 mot Västerås, 9-2 mot Vänersborg och 8-2 mot AIK.

VBK har å sin sida haft det lite tuffare med målskyttet i många matcher. Förhoppningsvis var 7-0 mot Åby en indikation på att offensiven är på gång. Vem vet – någon gång kanske även det offensiva hörnskyttet kommer igång? På 69 hörnor har VBK bara gjort ett mål – säsongens allra första då Philip Lennartsson gjorde mål i Lidköping.

Det är sannolikt inte bara en klyscha, att ska VBK ha chans upp i Edsbyn, då behöver man sätta defensiven och några offensiva hörnor.

Blomberg med match 200

Denna jubileumsvecka som innehåller VBK:s födelsedag på lördag innehåller ytterligare ett jubileum. Pontus Blomberg gör sin 200:e match för VBK. Den 13 januari släppte Mattias Rehnholm och Sigge In-Fa-Lin fram en 17-årig yngling på vänsterhalven. Vad minns han själv från matchen mot Boltic, som VBK vann med 12-1?
– Jag minns att jag var betydligt mer taggad än mina lagkamrater. Vi mötte Boltic som jumbo, det var dåligt väder och lite folk på Tjustkulle. Men jag var riktigt taggad på att åka in till Fire! som vi hade som intro då.

Hörnorna viktiga

Om tisdagens match mot Edsbyn, alltså match 200 i VBK-tröjan, säger Blomberg.
– Det är en tuff bortamatch. Edsbyn kan göra mål på många olika sätt, de har bra skytte från båda håll på hörnor, de gör mål i djupled, de kan skjuta utifrån, de kan åka igenom. För att vara med tror jag det blir viktigt att käka upp deras hörnor.

Och kanske sätta någon framåt också?
– Ja, det vore väl på tiden. Jag har varit med om det här förut, det blir så ibland. Men för varje hörna vi får borde vi ju komma närmare ett mål, säger Blomberg apropå VBK:s usla hörnstatistik framåt.

Se matchen på Bandyplay

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 7:a 9 5 0 4 30 31 10
EIF 2:a 9 6 1 2 51 21 13

Fem senaste VBK
Åby (h) 7-0
Saik (b) 2-6
Broberg (b) 2-5
Sirius (h) 2-3
Bollnäs (b) 3-2

Fem senaste Edsbyn
Bollnäs (b) 1-4
Vänersborg (h) 9-2
AIK (b) 8-2
Västerås (h) 10-4
Motala (b) 3-1

Senaste möten:
4/1/2019 Edsbyn – VBK 8-2
23/11/2018 VBK – Edsbyn 3-7

Genom tiderna
VBK – Edsbyn
59 19 6 34 251-289

Bäste målskytt
VBK: Pontus Vilén, Pontus Nordström 5
Edsbyn: Oskar Wikblad 14

Flest Assist
VBK: Eetu Peukhuri 6
Edsbyn: Daniel Burvall Jonsson 14

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se