Matchens lirare till förmån för BRIS

Vetlanda Bandyklubb tillsammans med våra matchsponsorer kommer den här säsongen att stötta BRIS vid varje hemmamatch genom att skänka en summa till organisationen för varje spelare som blir matchens lirare.

VBK har inför den här säsongen startat ett nytt samarbete med välgörenhetsorganisationen BRIS. Bakgrunden är att VBK vill kunna hitta sätt att generera pengar till en välgörenhetsorganisation via föreningens verksamhet och VBK:s styrelse valde då att inleda ett samarbete med BRIS.
– Vi tycker att BRIS ligger nära VBK:s egna värderingar och verkar för ett bättre samhälle för barn och ungdomar. Vi känner också att vi har fått ett positivt mottagande hos BRIS och börjar den här säsongen samarbetet i mindre skala och hoppas kunna utveckla det på lång sikt framöver, säger Andreas Söderman i VBK:s styrelse.

Det första steget i samarbetet är att BRIS denna säsong kommer få en gåva efter varje hemmamatch som VBK spelar. Vid varje hemmamatch delas det ut pris till matchens lirare i respektive lag, vilket tidigare säsonger har varit någon form av gåva från matchsponsorn. I år tas den gåvan bort och istället skänker matchsponsorn en summa till BRIS för varje spelare och spelaren tilldelas ett diplom för att ha stöttat BRIS verksamhet med sin insats i matchen.
– Det har mottagits positivt bland våra matchsponsorer och vi är glada att flera av dem har valt att överträffa den summan vi först föreslog, säger Andreas Söderman.

Detta sker för första gången vid hemmapremiären mot Motala i morgon onsdag 6 november. Samtliga matchsponsorer den här säsongen är följande företag:

6 november Motala: Hydro 
13 november Västerås: Sapa Building
20 november Sirus: Pontuz Löfgren i Kalmar
29 november Åby/Tjureda: Lundahls Lås
7 december Frillesås: VPP System
28 december Sandviken: Neros Åkeri
6 januari Broberg: ICA Supermarket Borgholm
10 januari AIK: JW Nordic
17 januari Hammarby: Njudungs Energi
29 januari Vänersborg: Withalabostäder
31 januari: Bollnäs: Karlssons Fasad
7 februari Villa Lidköping: Profilgruppen
16 februari Edsbyn: Myresjöhus

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se