Mattias Rehnholm ny tränare för Vetlanda BK

Vetlanda BK har gjort klart med en ny tränare. Nuvarande assisterande förbundskaptenen Mattas Rehnholm tar över VBK från och med säsongen 2020/2021. "Det känns grymt inspirerande" säger Rehnholm.

Mattias Rehnholm är denna säsong assisterande tränare för A-landslaget och förbundskapten för P19-landslaget. Men dessförinnan har Mattias gjort flera säsonger i VBK, som seniortränare och ungdomstränare.
– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka i Elitserien, säger Mattias som senast tränade VBK:s A-lag säsongen 2012-2013.

Under tiden har Mattias hunnit med att träna de framgångsrika ungdomslagen i VBK (fem guld på fem finaler har det blivit) samt nu också varit assisterande förbundskapten åt Michael Carlsson och kommer vara med i VM som avgörs i Ryssland i slutet av mars.
– Även om jag främst tränat ungdomar hoppas jag att jag utvecklats som tränare sedan jag tränade VBK senast. Man lär sig saker hela tiden.  Som ledare vill jag vara väl förberedd och engagerad. Jag vill skapa ett klimat där alla trivs och vill göra saker tillsammans.

Rehnholm har följt VBK på nära håll från läktaren under säsongen och menar att hans främsta uppgift blir att bygga vidare på det spel som hans företrädare Patrik Johansson odlat.
– VBK har utvecklat ett bra spel de senaste åren trots att det varit stor omställning på spelare. Det tar tid att sätta ett spel, och min ambition är att utveckla det som redan finns.

Från VBK:s sida är man mycket nöjda med att knyta Rehnholm till sig.
– Mattias är en stor VBK:are som har visat att han kan bygga framgångsrika lag, både i våra juniorlag och i landslag. Vi hoppas att Mattias kan ta med det ledarskapet in i vårt seniorlag och bygga vidare på den potential vi har i spelartruppen. Mattias och VBK känner varandra väl och att han har haft de flesta spelarna i truppen tidigare gör att startsträckan blir kortare, säger Andreas Söderman, talesperson för VBK.

Kontraktet är skrivet över tre år (2+1) och både Rehnholm och VBK ser fram emot ett långsiktigt arbete tillsammans.

VBK kommer presentera hur resten av ledarstaben ser ut inom kort. Välkommen tillbaka till VBK säger vi till Mattias Rehnholm!

Fakta: Mattias Rehnholm
Ålder: 49
Meriter som tränare: Assisterande förbundskapten A-landslaget 2019/2020.
Tränare Vetlanda BK A-lag 2011-2013. Assisterande tränare 2008-2011.
Sju år som förbundskapten för ungdomslag, tre år som assisterande
Fem SM-guld för pojkar och juniorer

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se