Nässjö väntar i säsongsstarten

VBK inleder lördag kl 13:15 sitt matchande som ska leda fram mot Elitseriepremiären i Lidköping den 1 november. Första sparringpartnern blir Nässjö IF. - Det ska bli skönt att komma igång, säger tränare Patrik Johansson.

– Vi har sju veckor kvar till serien drar igång, så det känns lagom att dra igång nu. Vi rivstartar med tre matcher på en vecka vilket innebär att alla får visa upp sig under veckan, fortsätter VBK:s tränare.

Efter matchen mot Nässjö väntar på onsdag Villa i Lidköping innan det sedan blir fredagsmys mot Motala fredagen den 20 september. Putte ser matcherna som en möjlighet att testa en del spelare i nya positioner.
– Det är inga stora ändringar, men vi har ju lite nytt folk och någon kommer få spela ett hack högre upp, någon ett hack längre in och sådär, säger Putte som mot Nässjö kommer använda hela sitt tillgängliga manskap.
– Vi kommer använda alla spelare, förutom Putte (Patrik Johansson, spelaren, vi har ju tillbaka spelar-putte i laget som ni vet) som följer sin rehabplan och vi vill inte maxbelasta honom nu. Men han tränar bra och vi ser fram emot att använda honom framöver säger tränar-Putte.

Att alla förutom Putte deltar innebär exempelvis att Philip Lindqvist som finns med i utvecklingsavtal med Nässjö kommer att spela i gul tröja denna match.

Philip Lennartsson ser såklart även han fram mot att få börja matchandet, men har inga stora förväntningar på spelet.
– Det handlar mest om att stämma av var vi befinner oss. Match elva mot elva kan man aldrig få på träning, så det blir ett kvitto. Sen är det kul att vara igång igen, säger VBK:s nye lagkapten Philip Lennartsson.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se