Philip Lennartsson och David Borvall

Ny förlust i Sandviken

VBK avslutade vecka 47 med en tredje raka förlust. Sandviken vann med 6-2 i en match där VBK aldrig var nära poäng.

Det bjöds på stora ytor och många bolltapp under första halvlek. Tyvärr, för VBK:s del, var det Sandviken som bäst utnyttjade dessa omständigheter. Redan efter några minuter utnyttjade också Sandviken en stor skillnad mellan lagen – VBK:s passiva försvarsspel. Dennis Henriksen avslutade vackert och distinkt med ett handledsskott i krysset när han fick stå ohotad i straffområden.

Insläppta mål efter passivt försvarsspel

2-0 tillkom sedan Linus Forslund tråcklade sig fram i VBK:s straffområde och när bollen så småningom nådde Hannes Edlund. När sedan Erik Säfström dribblade sig fram till bra läge vid en hörna och satte 3-0 efter 25 minuter fann tränare Patrik Johansson det för gott att ta timeout.

Fram till dess hade VBK:s två bästa chanser varit hörnskott av Niklas Gälman respektive Philip Lindqvist samt en enmansattack av Pontus Vilén. Men efter timeouten fyllde VBK på med lite fler spelare. Av detta följde att Emil Nordström snappade upp bollen när SAIK-försvararna bröt Simon Lundström. Nordström rundade försvaret och gav VBK kontakt inför den halvtidsvila som inföll 20 sekunder i förtid på grund av en isskada.

Tyvärr försvann den kontakten direkt efter vilan. Nytt bolltapp av Vetlanda gav Daniel Berlin och Linus Forslund stora ytor på högerkanten och så var ställningen 4-1.

Stolpskott och snyggt mål räckte inte

VBK slet för att komma in i matchen. Tobias Nyberg svarade för en fin uppåkning med bra läge som följd, Pontus Nordström träffade stolpen med två frislag och Emil Fedorov borde nog fått en straff med sig. Pontus Nordström gjorde också vackert mål efter pass av Axel Ekholm. Men VBK fortsatte också att i andra änden av planen att passivt låta Sandvikenspelare vandra in i straffområdet. Två gånger till hann de svartklädda utnyttja detta.

Vilén i otäck kollision

I matchens slutskede krockade Pontus Vilén olyckligt med två medspelare. Vilén blev liggande på isen och blev utrullad på bår efter att nacken stabiliserats. Efter matchen kördes Pontus till Gävle sjukhus där han är vid gott mod men väntar på att röntgas. Vi återkommer under måndagen med mer information.

Sandvikens AIK – Vetlanda BK 6-2 (3-1)
Målskyttar VBK: Emil Nordström, Pontus Nordström
Sandviken: Dennis Henriksen 2, Erik Säfström, Hannes Edlund, Albin Arisniemi, Linus Forslund
Utvisningar: SAIK 1×10, VBK 2×10
Hörnor: 11-4
Matchrapport

Laguppställning

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se