Oavgjort för tredje matchen i rad för VBK

Vetlanda Bandyklubb kryssade återigen i torsdagens bortamatch mot IFK Vänersborg. Matchen slutade 7-7 efter en händelserik avslutning på matchen.

Jämfört med matchen mot Åby/Tjureda i lördags kom inte Pontus Blomberg på grund av skada, Christian Boman på grund av sjukdom och Philip Lindqvist på grund av avstängning till spel för VBK mot IFK Vänersborg. Isac Karlsson och Emil Nordström var tillbaka efter att ha spelat med P19 helgen som gick och så gjorde Joel Snäll sin första match i truppen för säsongen.

Hemmalaget Vänersborg tog ledningen tidigt i matchen, men i det som skulle komma att bli en mycket målrik match vände VBK fram till 1-2 efter 18 minuters spel. Båda dessa mål stod Pontus Nordström för, först på hörna och sedan på straff. Vänersborg vände dock tillbaka fram till 3-2 efter två hörnmål, vilket hemmalaget gjorde fem av sina mål i matchen via.

3-2 efter 45 minuter blev snabbt 3-3 i början av andra halvlek när Emil Fedorov gjorde sitt första mål för säsongen. Lika snabbt kom 4-3 för Vänersborg på straff men den här matchen skulle svänga igen. Axel Ekholm ordnade 4-4 för VBK och sedan var det Tobias Nyberg som stod för 4-5 på Eetu Peuhkuris passning. När Isac Karlsson också gjorde 4-6 såg det ut som att VBK skulle kunna gå mot en seger.
– Vi gör några fantastiskt vackra bandymål och får verkligen tryck på dem på det viset vi vill. Jag tycker båda Axels mål är riktigt fina och han var väldigt pigg genom hela matchen och jag tycker även Niklas Gälman hittade sin roll bra, säger tränare Patrik Johansson efter matchen.

Det var ju dock det där med hörnorna och Vänersborg satte 5-6 på en hörna och gjorde sedan också 6-6 på hörna med två minuter kvar, strax efter att Albin Rehnholm fått lindrigt matchstraff efter tre 10-minuters utvisningar. Axel Ekholm satte sedan snabbt 6-7 för VBK men innan matchen var över lyckades Joakim Hedqvist kvittera till 7-7 vilket blev slutresultatet efter tre mål under matchens sista tre minuter.

Därmed spelade VBK för tredje matchen i rad oavgjort mot en Elitseriekonkurrent men den här gången med mersmak efter att ha varit i ledningen under långa stunder av matchen, framförallt i andra halvlek.
– Det här var vår bästa match i år, vi kom upp i en helt annan nivå än tidigare. Vi har mycket nya positioner och det måste får ta tid även om man vill att allt ska falla på plats direkt. Men det här var skönt att få med sig inför World Cup, säger tränar-Putte.

Nu väntar närmast World Cup som nästa matcher för VBK, en turnering som spelas nästa vecka i Sandviken med start på torsdag med match mot Vodnik. Därefter väntar Baikal Energy och sedan Villa Lidköping i gruppspelet.

Läs mer om matchen i Vetlanda-Posten här.

IFK Vänersborg – Vetlanda BK 7-7 (3-2)
Vänersborg Vänersborg: Joakim Hedqvist 3, Jesper Öhrlund 2, Juho Liukkonen 2.
Målskyttar VBK: Axel Ekholm 2, Pontus Nordström 2, Emil Fedorov, Tobias Nyberg, Isac Karlsson.

Utvisningar: Vänersborg 1×10, VBK 5×10, lindringt matchstraff
Hörnor: 9-7